Anderlecht hoopt met ervaren aanwinsten de volgende stap te zetten

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht speelt dit seizoen eindelijk weer in Europa, al is het ‘maar’ de Conference League. Paars-wit hoopt dit seizoen beter te doen dan de vierde plaats van afgelopen seizoen. Wat mogen we verwachten van de Brusselaars?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vincent Kompany zag met Sambi Lokonga en Lukas Nmecha zijn twee beste spelers vertrekken. Lokonga trekt naar Arsenal, Nmecha ging via Manchester City naar VfL Wolfsburg. Daarnaast verdwenen ook de huurlingen Paul Mukairu, Jacob Bruun Larsen, Abdoulay Diaby en Matt Miazga. Het is dus weer opnieuw beginnen voor sportief directeur Peter Verbeke, die veel werk heeft.

Wachten op nog twee versterkingen

Anderlecht pakte uit met heel wat transfers. Het haalde met Wesley Hoedt, Lior Refaelov en Benito Raman drie grote namen naar Brussel. Zij moeten de ervaren sterkhouders worden van de ploeg. Met Sergio Gomez, Majeed Ashimeru (optie gelicht), Colin Coosemans, Taylor Harwood-Bellis (gehuurd van Manchester City) en Isaac Tshibangu kwamen er nog een aantal spelers bij.

Kompany zag dus al heel wat nieuwkomers komen, maar in de voorbereiding bleek dat Anderlecht dringend nood heeft aan een vervanger voor Nmecha. Isaac Kiese Thelin kan niet overtuigen en het experiment tegen Ajax met Francis Amuzu en Yari Verschaeren als twee aanvallers was geen succes. Op het middenveld konden Marco Kana en Majeed Ashimeru de leemte nog niet opvullen die Lokonga achterlaat. Ook daar moet nog versterking komen. Kompany lijkt ook dit seizoen de kaart van de jeugd te trekken, want Nayel Mehssatou (18) en Zeno Debast (17) staan alvast dicht bij een basisplaats.

Op zoek naar Europees succes

Het is daarom nog moeilijk in te schatten wat we van Anderlecht mogen verwachten. Als de Belgische recordkampioen nog een goede centrale middenvelder en spits kan aantrekken, mogen de Brusselaars hoger mikken dan de vierde plaats van vorig seizoen. RSCA heeft een bredere kern en er zijn meer valabele wisselmogelijkheden voor Kompany.

Anderlecht hoopt dit seizoen stiekem een outsider te zijn voor de landstitel, maar voorlopig lijkt het vooral Club Brugge en Racing Genk toch nog voor zich te moeten dulden. In Europa speelt Anderlecht eerst in de voorrondes van de Conference League. De club wil na twee seizoenen zonder Europees voetbal weer uitpakken met een goede Europese campagne. Het behalen van de groepsfase moet daarbij het absolute minimum zijn.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top