Antwerp trekt buidel open om Club Brugge bij te benen

Sport |

Royal Antwerp FC strandde vorig seizoen op de derde plaats in het eindklassement van de Jupiler Pro League en dat is heus niet slecht. Voorzitter Paul Gheysen wil dit seizoen echter beter doen en daarom trok hij de portemonnee nogmaals stevig open. De man heeft immers één doel voor ogen: de landstitel pakken met stamnummer 1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We geven het toe: Antwerp had vorig seizoen hoger moeten eindigen in het klassement van de Jupiler Pro League, zeker als je de kern bekijkt. De goede vorm van zowel Racing Genk als Anderlecht tijdens de play-offs, en het gemis van Refaelov braken de Antwerpenaren echter zuur op. Maar het is niet allemaal kommer en kwel aan de Bosuil want Antwerp is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een topclub in de Jupiler Pro League. Het is die nieuwe status die voorzitter Paul Gheysen kost wat kost wil veiligstellen.

Antwerp haalt uit

Gheysen wil de afstand met Club Brugge verkleinen door nieuw voetbaltalent aan te trekken. Zoals bijvoorbeeld Michel-Ange Balikwisha, de twintigjarige flankaanvaller die vorig seizoen de kleuren van Standard verdedigde. Balikwisha stapt na een hele transfersoap over van de Rouches naar Antwerp, maar werd eerst voorgesteld bij Club Brugge. Omdat hij volgens Gheysen meer speelkansen zou krijgen bij Antwerp, koos Balikwisha toch voor een verblijf aan de Bosuil.

Enkele weken geleden kaapte Antwerp nog een grote vis weg vanonder de Brugse neuzen. Björn Engels tekende immers een contract aan de Bosuil nadat zijn carrière bij Aston Villa in het slop kwam te zitten. Engels maakte een sterk debuut in de Premier League, er werd hem zelfs een succesvolle toekomst beloofd, maar de man kon zichzelf door een aanslepende blessure niet doorzetten bij Aston Villa. Om zijn carrière nieuw leven in te blazen, trekt hij dus naar Antwerp.

Gheysen trok ook verdediger Jelle Bataille van Oostende en aanvaller Michael Frey van Fenerbahçe aan. Zij moeten meehelpen om het verlies van Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov op te vullen. Of woelwater Didier Lamkel Zé aanblijft is nog niet duidelijk.

Nieuwe aanwinsten, nieuwe trainer

Deze transfers werden mogelijk gemaakt dankzij de meest recente kapitaalverhoging die voorzitter Paul Gheysens heeft doorgevoerd. Gheysen pompte enkele weken geleden immers 8 miljoen euro extra in de club en hoopt hiermee Club Brugge het vuur aan de schenen te leggen in de strijd om de titel.

Maar met extra geld alleen, wordt je geen kampioen. Antwerp trok ook een nieuwe trainer aan om haar plaats aan de top van de Jupiler Pro League veilig te stellen. De 44-jarige Deense topcoach Brian Priske werd onlangs voorgesteld als nieuwe selectieheer bij The Great Old. Priske, een oud-speler van Racing Genk en Club Brugge, leidde de Deense club FC Midtjylland vorig seizoen naar de titel en moet ook Antwerp aan prijzen helpen. General manager Sven Jaecques heeft er alvast alle vertrouwen in: “Brian straalt de wil uit om te winnen. Dat is een mentaliteit die goed past bij de ambities van de club.”

Priske staat naar eigen zeggen voor voetbal met hoge pressing. Hij creëert graag snel kansen en rekent op het vele scorende vermogen bij Antwerp. Met de nieuwe aanwinsten, en de nieuwe coach, kan Antwerp wel eens de te kloppen ploeg worden van het volgende seizoen. Club Brugge is maar beter op haar hoede.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx + Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top