KRC Genk houdt generale repetitie tegen AZ voor de Supercup tegen Club Brugge

Sport |

KRC Genk speelt deze woensdag zijn laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen AZ (11u50 op Eleven Pro League 1), alvorens zaterdag Club Brugge te bekampen in de Belgische Supercup.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na twee overtuigende overwinningen tegen de amateurs van Eendracht Termien (1-8) en tegen KAS Eupen (2-0), speelde KRC Genk afgelopen zaterdag gelijk tegen FC Groningen (1-1), een club uit de Nederlandse eerste klasse. Het waren drie leerrijke wedstrijden voor coach John van den Brom enkele nieuwkomers kon testen in afwachting van de terugkeer van enkele van zijn basispionnen. De laatste test tegen AZ op woensdag om 11u50 zal dienen als generale repetitie voor de Belgische Supercup, die komende zaterdag tegen Club Brugge wordt gespeeld.

De onverwachte Paintsil

Terwijl reikhalzend werd uitgekeken naar het eerste optreden van het jonge Belgische talent Mike Trésor Ndayishimiye, die overgekomen is van Willem II, heeft een andere speler van de Limburgse club zich in de aanloop naar de wedstrijd al laten opmerken: Joseph Paintsil. Na zijn terugkeer van een uitleenbeurt bij de Turkse club Ankaragücü, scoorde de Ghanese wervelwind twee keer tegen Eendracht Termien en FC Groningen. "Ik leer hem nu pas kennen," zei Van den Brom in Het Nieuwsblad. "Hij heeft me positief verrast. Met zijn loopjes in de diepte, zijn verrassende bewegingen. Hij is polyvalent en kan op verschillende posities worden gebruikt, zoals veel andere jongens bij ons. Maar als hij de spitspositie zo invult, is hij een extra optie," besloot de T1 van Genk.

Over de toekomst van Paul Onuachu, die ongetwijfeld naar Engeland zal vertrekken, is nog geen beslissing gevallen maar ook voor Theo Bongonda en Junya Ito moet de club nog andere oplossingen vinden. Joseph Paintsil zou één van hen kunnen zijn vóór de waarschijnlijke komst van één of meer nieuwe spitsen, afhankelijk van de transfermarkt. Het is aan de spelers van de Limburgse club om tegen een grote club als Alkmaar te bewijzen dat zij ook dit seizoen hun kansen kunnen pakken.

Bekijk de wedstrijd tussen KRC Genk en AZ deze woensdag, vanaf 11u50 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top