Warm je op voor het nieuwe, Belgische voetbalseizoen met deze vriendschappelijke duels

Sport | Het EK voetbal loopt op zijn laatste beentjes, dus stilaan mogen we de blik weer richten naar het clubvoetbal. Traditioneel begint de Jupiler Pro League er vroeg aan, met deze keer de openingsmatch op 23 juli. Alvorens de Belgische competitie weer uit de startblokken schiet, kan je via het kanaal Eleven Pro League 1 deze maand naar enkele vriendschappelijke duels kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kampioen Club Brugge is reeds volop bezig met zijn voorbereidingen op het komende seizoen. Blauw-zwart wist al drie oefenpotjes af te werken, met wisselend succes. Het eerste oefenduel vond plaats tegen reeksgenoot Beerschot. Het duel in het Belfius Basecamp eindigde op een 1-1-gelijkspel na goals van Ryan Sanusi  en David Okereke.

De tweede oefenwedstrijd werd afgewerkt tegen het Kroatische Lokomotiva Zagreb. De Bruggelingen kenden ook hier een valse start en kwamen na 11 minuten op achterstand. Bas Dost en Charles De Ketelaere wisten uiteindelijk de scheve situatie recht te trekken. Tot slot werd er op zaterdag 3 juli nog geoefend tegen KV Kortrijk. Het West-Vlaamse onderonsje werd gewonnen door Kortrijk, dankzij een goal van Nihad Mujakic.

Utrecht als generale repetitie op Supercup

Met deze gemengde resultaten in de benen resteren er nog twee oefenduels voor Club Brugge voor aanvang van het nieuwe seizoen. Na de partij tegen Zulte Waregem van gisteren komen ook nog het Griekse AEK Athene en het Nederlandse FC Utrecht nog op bezoek.

De oefenwedstrijden live bijwonen zal niet mogelijk zijn, maar toch werd er een oplossing gevonden om de fans niks van de voorbereiding te laten missen. Zo kan je de duels tegen AEK Athene en Utrecht live meevolgen op  het televisiekanaal van Eleven Pro League 1. De partij tegen AEK Athene vindt op 9 juli plaats en is vanaf 15u50 te volgen, die tegen Utrecht volgt op 13 juli (vanaf 17u50) en wordt de generale repetitie voor de Supercup tegen Racing Genk op 17 juli.

Genk versus AZ

Daags na de partij van Club Brugge tegen Utrecht kan je tevens op Eleven Pro League 1 kijken naar de laatste oefenpartij van Racing Genk. De Genkenaars oefenden reeds tegen de buren van Eendracht Termien. Het werd een stevige 1-8-zege voor Genk. De Limburgers oefenden ook nog tegen Eupen (7 juli) en bekampen straks nog FC Groningen (10 juli) en AZ Alkmaar (14 juli).

Dat laatste oefenduel kan je vanaf 12 uur 's middags evenzeer bekijken op kanaal 1 van Eleven Pro League. Na afloop trekt de delegatie op ministage naar Burgh-Haamstede in Zeeland. Daar wordt de voorbereiding op de wedstrijd om de Supercup van zaterdag 17 juli afgerond.

Vrijdag 23 juli opent Genk de competitie op Sclessin, tegen Standard. Club Brugge opent twee dagen later zijn seizoen op Jan Breydel tegen Eupen.

De vriendschappelijke matchen op een rijtje

Vrijdag 9 juli
Club Brugge - AEK Athene (15u50)
Dinsdag 13 juli
Club Brugge - FC Utrecht (17u50)
Woensdag 14 juli
Racing Genk - AZ (12u)

Volg de vriendschappelijke duels van Club Brugge en Racing Genk op kanaal 1 van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top