Waar ligt de toekomst van Harry Kane?

Premier League |

Eind mei zat Engeland in zak en as. De coronacijfers wilden maar niet dalen, premier Boris Johnson stapte voor de derde keer het huwelijksbootje in en de romance tussen Tottenham en Harry Kane vertoonde voor het eerst in tien jaar barsten. Als het Verenigd Koninkrijk deze zomer aan rellen wil ontsnappen, wordt de toekomst van die laatste maar beter snel duidelijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het nieuws van het nakende vertrek van Harry Kane waaide eind mei ook de kantoren van Manchester City binnen. City had net het eeuwig hinkende clubicoon Sergio Agüero naar de uitgang begeleid en dat betekende dat er opnieuw wat geld op de rekening was vrijgekomen. Dat geld moest volgens sjeik Mansour prompt uitgegeven worden aan een topspits die City aan prijzen moest helpen. Enkel op die manier kon hij het hoongelach vanuit de woestijn een halt toeroepen.

Smeekbede

Enter de smeekbede van Harry Kane. De 27-jarige spits deelde volgens de Britse pers eind mei een vertrekverzoek in bij Tottenham Hotspur. Kane was het beu om naast de prijzen te pakken met Tottenham en wil daarom andere oorden opzoeken. “Ik wil de allergrootste wedstrijden spelen”, klonk het luid en duidelijk tijdens een daaropvolgend interview met Gary Neville. “De Engelse teams doen het dit seizoen geweldig in de Champions League, in dat soort wedstrijden wil ik ook actief zijn.”

Kane verwees onmiskenbaar naar de zevende plaats van Tottenham Hotspur in de Premier League, een plek die geen Champions League-ticket oplevert maar eentje voor wel de voorrondes van de Europa League. Dat is immers het kneusje van alle Europese competities dat meestal uitjes bevat naar het verre Azerbeidjan of het koude Oekraïne.

Getouwtrek

“Deze kans mogen we niet laten liggen”, moeten The Citizens gedachten hebben. Sjeik Mansour schreef daarom een cheque uit van naar 117 miljoen euro voor Harry Kane waarna hij rustig achterover leunde in zijn van fauteuil van krokodillenleer, wachtend op een gunstig antwoord van de Londenaars. Dat gunstig antwoord kwam er niet. Spurs-voorzitter Daniel Levy wist immers maar al te goed dat Harry Kane één van de beste spitsen van Europa is en er meer te halen viel uit zijn goalgetter, hoe ongelukkig die ook was. Bovendien staat Kane nog drie jaar onder contract bij Tottenham en heeft de club ‘ambitieuze plannen’ om prijzen te pakken.

Het getouwtrek rond Kane kreeg een nieuwe wending toen ook technisch directeur van Tottenham, Fabio Patrici, zich ermee ging bemoeien. “Ons doel als Tottenham is om Harry Kane te behouden", stelde hij in de Britse media. Hiermee wil de Londense club kapers op de kust te afschrikken zoals daar zijn Paris Saint-Germain en Real Madrid. Na de bewuste quote van Patrici trokken deze clubs hoogstwaarschijnlijk de geldbeugel weer dicht. Een koopje zat er namelijk niet meer in.

Het finale verdict ligt waarschijnlijk in het kamp van Harry Kane zelf. Die stelde in het spraakmakende interview met Gary Neville dat hij ‘nooit gezegd heeft dat hij heel zijn leven bij Tottenham wil blijven”. Maar misschien wil Tottenham nog door met Kane tot het einde van zijn voetbaldagen...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top