België – Italië: basiself Rode Duivels met Kevin De Bruyne, maar zonder Eden Hazard?

Sport | “Neen, we spelen geen spelletjes om de Italianen van de wijs te brengen.” Met deze woorden was bondscoach Roberto Martinez duidelijk in zijn persbabbel. Het blijft koffiedik kijken of Kevin De Bruyne en/of Eden Hazard klaargestoomd kunnen worden voor de kwartfinale tegen Italië vanavond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als we Martinez mogen geloven, weten ze tot op dit moment nog altijd niet of De Bruyne en Hazard fit geraken voor het levensbelangrijke duel met Italië. “We werken elke dag keihard om hen speelklaar te krijgen. Ik zeg het al van het eerste moment: het is een race tegen de tijd die we hopen te winnen. Maar het wordt niet makkelijk. Een spierblessure aan de hamstring bij Eden en de ligamenten van de enkel die zijn geraakt bij De Bruyne. Het wordt een beslissing van de laatste minuut. Het is een medische beslissing, geen sportieve.”

De Bruyne en Hazard ontbraken donderdag alvast nog op (het voor de pers open eerste deel van) de laatste training in Tubeke voor afreis naar München. Nadien zette de Belgische voetbalbond (KBVB) wel een filmpje online waarin was te zien hoe het tweetal de bus nam van het trainingscentrum in Tubeke naar de luchthaven voor de trip naar Beieren. "Eden en Kevin trainden nog niet mee met de groep", zei Martinez. “Maar dat hadden we ingecalculeerd.”

Eden out, Carrasco in

Toch liet de bondscoach van de Rode Duivels een klein beetje in zijn kaarten kijken. “Voor Eden wordt het moeilijker om Italië te halen dan voor Kevin”, zei Martinez nog tot slot. Wij bij Proximus Pickx vermoeden dan dat enkel Eden Hazard zal vervangen worden in de startelf, in vergelijking met het team dat aan de partij begon tegen Portugal in de achtste finale.

Voorts lijkt het team niet meteen gewijzigd te worden. Dat betekent een achterhoede met Thibaut Courtois in doel en Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen achterin. In het middenveld bevolken Thomas Meunier en Thorgan Hazard de flanken, Axel Witsel en Youri Tielemans dirigeren het centrale gedeelte. Achter spits Romelu Lukaku zal hopelijk Kevin De Bruyne kunnen spelen in steun, samen met Yannick Carrasco die de natuurlijke vervanger lijkt van Eden Hazard.

Geen Chiellini om Lukaku af te stoppen

Ook bij Italië zijn ze bezig met een race tegen de klok om Giorgio Chiellini klaar te krijgen voor de clash met België. Voorlopig lijkt ook hij te moeten afhaken in extremis, waardoor het centrale duo achteraan opnieuw zou bestaan uit Leonardo Bonucci en Francesco Acerbi.

Op het middenveld is er de vraag of bondscoach Roberto Mancini een plekje zou gunnen aan Manuel Locatelli of Matteo Pessina, die beiden de moeizame achtste finale tegen Oostenrijk deden kantelen. Volgens Italiaanse media zou hij echter opteren voor hetzelfde trio dat startte tegen Oostenrijk. Dat zou een middenveld met Marco Verratti, Jorginho en Nicolo Barella betekenen.

Tot slot mogen we één wijziging verwachten in de Italiaanse basiself. Domenico Berardi zou zijn plaats moeten afstaan aan Federico Chiesa, die met enkele goede invalbeurten wist te charmeren op dit EK. 

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Canvas via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx.

Het programma voor de kwartfinales op vrijdag 2 juli

  • Zwitserland - Spanje (vanaf 17u30 op Canvas)
  • België - Italië (vanaf 20u10 op Eén)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top