Daar gaat Ugalde! Volledige top vijf van topschutterslijst nu al weg uit 1B

Challenger Pro League | Lommel SK heeft vrijdag de uitleenbeurt van Manfred Ugalde aan het Nederlandse FC Twente officieel bevestigd. De Costa Ricaan zal dus volgend seizoen in de Eredivisie voetballen en is zo al de vijfde prijsschutter van 1B die we in het komende seizoen niet meer terug zullen zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Naast Ugalde verloor onze reeks ook al kampioenen Dante Vanzeir (19 goals) en Deniz Undav (17 goals). Ook Georges Mikautadze (ook 19 goals) zien we volgend seizoen niet meer terug. De Georgiër pakte de promotie met RFC Seraing en gaat volgend seizoen zelf zijn kans bij FC Metz; de club die hem vorig seizoen uitleende aan Les Métallos.

Ook het nummer vier uit de topschutterslijst - Atabey Cicek - zal volgend seizoen geen goals meer scoren in 1B. De spits werd door KVC Westerlo gehuurd van Basaksehir, maar lichtte na het seizoen de aankoopoptie niet. De Turkse spits heeft nog een contract van één seizoen bij Basaksehir, maar onderhandelt momenteel met Gaziantep FK om daar aan de slag te gaan.

Dat maakt dat Lennart Mertens momenteel de hoogst gerangschikte spits is die volgend seizoen (normaliter) nog wel in 1B zal spelen. De aanvaller van SK Deinze scoorde 11 goals (evenveel als Ugalde), maar had wel wat meer speelminuten nodig dan de Costa Ricaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top