Zweden en Oekraïne strijden voor topaffiche

Voetbal | Met Engeland-Duitsland en Zweden-Oekraïne staan er nog twee matchen uit de 1/8ste finales op het programma. Voor één topland is het dus al snel game over, terwijl één land zich in de andere tabelhelft naar een onverhoopt succes kan spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Engeland-Duitsland is een klassieker in het Europese topvoetbal. Er is een grote voetbaltraditie tussen de twee en de match in Wembley is dan ook een absolute topmatch. Het is een duel tussen twee ploegen waar toch de nodige twijfels zijn.

Wisselvallige prestaties

Engeland komt wisselvallig voor de dag. Dat is geen toeval, aangezien er toch heel wat jonge spelers in de ploeg van bondscoach Gareth Southgate staan. Aanvallend kon Engeland nog niet schitteren. Tegen Kroatië, Schotland en Tsjechië wist enkel Raheem Sterling met twee treffers de weg naar de netten te vinden. Het kanon van Harry Kane, spits uit vorm, zweeg nog altijd. Tegen Duitsland liggen er mogelijkheden, zeker aangezien Mats Hummels er niet echt goed voor de dag komt.

De Duitsers kenden een zeer moeizame groepsfase. Er werd verloren van Frankrijk, zeer overtuigend gewonnen van Portugal, maar in de laatste match tegen Hongarije werd nipt een vernedering vermeden. Duitsland scoort vlot, zes keer, maar incasseert ook veel tegentreffers. Manuel Neuer moest zich al vijf keer omdraaien. Duitsland krijgt veel kritiek in eigen land en het is koffiedik kijken welk Duitsland we aan het werk zullen zien tegen Engeland. Heel het land hoopt op een wedstrijd zoals tegen Portugal…

Zweden of Oekraïne in onverwachte kwartfinale

In de andere kwartfinale nemen Zweden en Oekraïne het tegen elkaar op. De Zweden zijn toch wel een verrassing op dit EK, want ze boekten zonder hun sterspeler Zlatan Ibrahimovic een 7 op 9 tegen Spanje, Polen en Slowakije. Aan Zweedse kant laten vooral Alexander Isak en Emil Forsberg zich opmerken. Die laatste scoorde al drie keer dit EK en tegen Oekraïne wil hij zijn doelpuntentotaal verder aandikken.

Bij de Oekraïners dachten ze na de nederlaag dat ze niet als één van de beste derdes zouden doorgaan. Na twee dagen bang afwachten, kwam er toch het verlossende bericht. Roman Yaremchuk & co krijgen een uitgelezen kans om onverwacht ver te geraken in het toernooi. Bij AA Gent hopen ze alvast dat de spits zijn doelpuntenaantal van twee goals nog verder de hoogte kan injagen, wat zeer goed zou zijn voor zijn marktwaarde. De winnaar van dit duel neemt het op tegen de winnaar van Engeland-Duitsland.

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Canvas via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx.

Het speelschema van dinsdag 29 juni:

  • Engeland-Duitsland: vanaf 17u30 op Canvas
  • Zweden-Oekraïne: vanaf 20u35 op Eén

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top