Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Kroatië maken zich op voor spannende achtste finales!

Sport |

De achtste finales van Euro 2020 beloven spannend te worden. Wereldkampioen Frankrijk neemt het op tegen Zwitserland terwijl vice-wereldkampioen Kroatië het pleit zal beslechten tegen La Roja, Spanje. De vraag die op ieders lippen brandt, blijft echter: wie gaat door naar de kwartfinales?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Frankrijk eindigde als eerste in de groep des doods en deed dus wat het moest doen tegen Duitsland, Portugal en Hongarije. Maar Les Bleus speelden niet schitterend volgens de talrijk aanwezige pers. Frankrijk kond maar één keer winnen tegen Duitsland en speelde zowel tegen Portugal als tegen Hongarije gelijk. Als klap op de vuurpijl bleef de Franse selectie niet gespaard van het nodige blessureleed. Zo viel toptalent Ousmane Dembélé uit met een exit uit het toernooi tot gevolg. Verdedigers Lucas Hernández en Lucas Digne kampen dan weer met kwaaltjes. Over de Franse voorhoede valt echter niet te klagen: verloren zoon Karim Benzema werd dit jaar opnieuw opgeroepen en die toonde wederom zijn klasse en torinstinct op het veld via twee doelpunten tegen Portugal.

Hopelijk staat het vizier van Benzema tijdens de match tegen Zwitserland in Boekarest op scherp. Dit kleine voetballand beschikt immers over heel wat kwaliteit en enkele goede spelers zoals Seferovic, Xhaka en Shaqiri. Gek genoeg troffen buurlanden Frankrijk en Zwitserland elkaar nog nooit tijdens de knock-outfase van een groot toernooi. Enkel tijdens Euro 2016 speelden ze tegen elkaar omdat ze in dezelfde poule waren onderverdeeld. Ze speelden toen gelijk.

Blijft Spanje’s motor draaien?

Vice-wereldkampioen Kroatië neemt het diezelfde maandagavond op tegen Spanje, een schaduwfavoriet voor de eindzege volgens sommige analisten. Ondanks de torenhoge status van beide ploegen, wisten zowel Kroatië als Spanje niemand te overtuigen van hun kwaliteiten. Kroatië werd tweede in hun groep. Ze verloren op de openingsspeeldag van Engeland (2-1) en konden daarna gelijk spelen tegen Tsjechië (1-1) en winnen van Schotland (3-1). Wat opviel tijdens deze matchen was dat Kroatië heel wat kwaliteit had verloren nadat enkele Kroatische spelers eind 2018 met pensioen waren gegaan.

Spanje kende, net als Kroatië, een moeilijke start. La Roja speelde gelijk tegen Zweden en Polen en dat zijn heus niet de beste ploegen van het toernooi. Gelukkig maakte ze komaf met de vele criticasters door met forfaitcijfers te winnen van Slowakije. Dankzij de gelijke spelen en de ene overwinning eindigde Spanje alsnog op de tweede plaats in hun groep waardoor ze nu Kroatië zullen treffen. We zijn dan ook benieuwd of Spanje de motor definitief aan de praat zal krijgen tegen de vice-wereldkampioen.

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Canvas via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx.

Het speelschema van maandag 28 juni:

  • Kroatië - Spanje: vanaf 17u30 op Canvas
  • Frankrijk - Zwitserland: vanaf 20u35 op Eén

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top