De grasmat in Sevilla, waar de Rode Duivels zondag spelen, ligt onder vuur

Sport | Voor een goeie pot voetbal heb je niet alleen twee ploegen nodig. Ook een deftige grasmat is onontbeerlijk. En die in Sevilla, waarop zondag de achtste finale van de Rode Duivels zal worden afgewerkt, heeft betere dagen gekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de groepsfase van dit EK verkenden de Rode Duivels het noorden van het Oude Continent, waar de speelomstandigheden ideaal waren. Maar omdat dit EK zich afspeelt in 11 landen, zakt de selectie voor de achtste finale nu af naar een andere uithoek van Europa: Sevilla.
 
Het La Cartuja-stadion, het derde stadion in de stad na die van FC Sevilla en Betis, vormt het decor van de match van zondag. Probleem is dat de speelomstandigheden schijnbaar niet optimaal zullen zijn, zoals enkele landen de voorbije weken al konden vaststellen.
 
“Niet in opperbeste staat”
 
De Spaanse selectie speelde zijn poulewedstrijden in La Cartuja, waar ze Zweden, Polen en Slowakije in de ogen keken. Luis Enrique, de Spaanse bondscoach, had gevraagd om de grasmat zeer kort te maaien om het snelle spel en het kostbare balbezit van La Roja te begunstigen. Maar het gazon is schijnbaar veel te kort gemaaid. De grasmat kan niet genoeg vocht vasthouden en gezien de hoge temperaturen is het gras op sommige plaatsen verbrand.
 
“De staat van het veld is niet bevorderlijk voor ons spel, moet ik helaas vaststellen”, aldus Luis Enrique na afloop van de match tegen Zweden (0-0). La Roja-speler Rodri beaamde de kritiek van zijn trainer: “Het is geen excuus, maar het veld is niet in opperbeste staat, en dat is nadelig voor ons.”
 
Nadelig voor Rode Duivels?
 
Klokslag 21u beginnen de Rode Duivels zondag aan hun achtste finale. Het kwik zal meer dan dertig graden aangeven, en dat is opnieuw slecht nieuws voor de grasmat – die al in slechte staat verkeert. De greenkeepers hebben nog enkele dagen de tijd om het veld op te lappen, maar de Duivels kunnen zich beter opmaken voor een wedstrijd op een gehavende wei.
 
Gezien het spel van Roberto Martinez ook uitgaat van balbezit, zou dat gegeven problematisch kunnen zijn. Het zal ongetwijfeld  aanpassing vergen van de Duivels om hun spel te ontwikkelen op deze slechte grasmat, en door te stoten naar de kwartfinales.
 
Volg de EK-wedstrijden op Eén via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top