Mythische vieringen: Peter Crouch viert met een dansje als verroeste robot

Voetbal |
Peter Crouch is een atypische voetballer en met een grootte van 2,01 meter valt hij op het veld meteen op. Tijdens de voorbereidingswedstrijden van het WK in Duitsland in 2006 presteerde hij op topniveau en maakte hij het ene doelpunt na het andere. De manier waarop hij zijn goals vierde, maakten hem razend populair.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De carrière van Peter Crouch kwam ondanks zijn talent en scorend vermogen maar traag op gang toen hij zijn debuut maakte in 2000 bij de Queens Park Rangers. Hij werd onder anderen uitgeleend aan Hamlet en Hässleholm in Zweden maar landde bij Portsmouth, waar hij 18 doelpunten maakte in 37 competitiewedstrijden. Toch raakte hij daar niet verder dan de beloften, waardoor hij naar Aston Villa verhuisde. Villa leende hem dan weer uit aan Norwich, waar hij indruk maakte. Zijn prestaties leverden hem tenslotte een transfer naar Southampton op.
 
Ondanks de 16 goals van Crouch zal zijn club dan toch degraderen, maar de Zweedse bondscoach van Groot-Brittannië Sven-Göran Eriksson had de prestaties van Crouch wel gezien en liet zijn naam bij de grotere clubs van het land meer dan eens vallen. Liverpool kocht de Brit over, maar het duurde 19 wedstrijden vooraleer Crouch terug tot scoren kwam. Later in het seizoen was hij wel doeltreffend, zijn doelpunten leverden Liverpool zelfs de FA Cup op. Meermaals bezorgde zijn groot gestalte hem voordelen waardoor zelfs de coach met hem rekening hield om de juiste tactische keuzes te maken.
 

Robocrouch

In de voorbereidingsfase van het WK trof Engeland Hongarije en Jamaica. Enkele dagen voor die wedstrijden werd Crouch uitgenodigd op een feestje bij David Beckham en op filmpjes die later werden verspreid van dat feestje was een dansende Crouch te zien. Hij danste er als een robot en beloofde dat hij bij eventuele goals op net dezelfde manier zou dansen, maar dan op een voetbalveld en met duizenden toeschouwers in de tribunes.
 
Eind mei slaagde Engeland erin om Hongarije te verslaan dankzij twee doelpunten van de aanvallende reus én zijn robotdans. Een paar dagen later, op Old Trafford, kon hij drie keer zegevieren en kon hij dus ook tot drie keer zijn dansje tonen. Bij de eerste keren dat hij het dansje deed, vertoonde hij wel nog wat mankerende lichaamscoördinatie. De aanvaller bleek zich daar ook van bewust te zijn: “Ik sta onder zo veel druk om de robotdans te doen en om eerlijk te zijn, doe ik het nog een beetje roestig. Ik denk dat ik er nu maar mee stop”, vertelde hij.
 

Een echt fenomeen

Deze manier van vieren gaf de Engelsen een nieuw beeld van Peter Crouch, die eerder niet altijd op veel populariteit kon rekenen. Op het WK verlost hij zijn team aan het einde van de wedstrijden tegen Trinidad en Tobago, maar de klassieke dans liet hij achterwege. In de kwartfinale botsten de Engelsen op een ijzersterk Portugal. Engeland verloor de match na strafschoppen. Bij Liverpool kwam nadien Fernando Torres opdraven, wat zorgde voor heel wat concurrentie tussen Crouch en Torres. Even later verhuisde hij terug naar Portsmouth en nadien Tottenham, om bij Stoke City te landen. Daar scoorde hij maar liefst 97 doelpunten in acht seizoenen. In februari 2017 scoorde hij zijn 100e goal in de Premier League en dat vond hij een ideale gelegenheid om zijn mythische danspasjes nog eens boven te halen.
 
 


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top