Kroatië moet winnen tegen Schotland om blamage te vermijden

Voetbal | In groep D staan de twee laatste groepswedstrijden op het programma. Voor Kroatië en Schotland is het alles of niets. Beide landen kunnen enkel tevreden zijn met een overwinning, anders moeten ze naar huis. Dat zou vooral voor de Kroaten een grote teleurstelling zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kroatië stelde tot op heden zwaar teleur op het EK. Het verloor met 1-0 van Engeland en speelde 1-1 tegen Tsjechië. Daardoor heeft het nog maar één punt en Engeland en Tsjechië hebben beiden vier punten. De Kroaten moeten winnen om nog een kans te maken op een verlengd verblijf op het EK.

Schotland tankte vertrouwen

De vicewereldkampioen van 2018 speelde op dit EK vooral traag en inspiratieloos voetbal. Het moet hopen op een ingeving van sterren als Ivan Perisic en Luka Modric. Bij Schotland beginnen ze zonder druk aan de partij, want Kroatië is de grote favoriet.

De Schotten tankten wél veel vertrouwen tegen Engeland, waar ze sterk voor de dag kwamen en een gelijkspel uit de brand wisten te slepen (0-0). Schotland toonde veel strijdlust en ging volop zijn kans. Het kreeg zelfs de nodige kansen. Als het tegen Kroatië dat niveau opnieuw kan halen, mag Schotland dromen van een verlengd verblijf in het toernooi. De Schotten hebben echter ook nog maar één punt, dus we mogen hopen op twee aanvallende ploegen die volop voor de winst gaan.

Kane versus Schick

In het andere duel staat de wedstrijd tussen Engeland en Tsjechië op het programma. Beiden hebben al vier punten en bij een gelijkspel zijn de twee al zeker van de eerste en tweede plaats. Tsjechië is met een 4 op 6 toch wel één van de verrassingen op het EK, terwijl Engeland tot op heden toch teleurstelde. Zij haalden nog geen hoog niveau en waren enkel de eerste twintig minuten tegen Kroatië echt op dreef.

In de spits is het verschil groot bij beide landen. Patrick Schick steekt in bloedvorm en wist al drie keer te scoren voor Tsjechië. Hij is samen met Cristiano Ronaldo topschutter op dit EK. Bij Engeland werd er veel verwacht van Harry Kane, maar de spits van Tottenham kwam tot op heden nog niet aan scoren toe. Meer zelfs, hij werd al twee keer vroegtijdig naar de kant gehaald. Bondscoach Gareth Southgate liet al weten dat Kane zeker zal starten. Kan hij eindelijk scoren? 

Volg de EK-wedstrijden op Eén via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Het programma voor dinsdag 22 juni:

  • Tsjechië - Engeland: vanaf 20u35 op Eén 
  • Kroatië - Schotland: vanaf 20u50 op Ketnet

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top