Wordt het elftal van de Rode Duivels volledig herzien om het op te nemen tegen Finland?

Sport | Wie zullen de elf zijn die door Roberto Martinez worden opgesteld om maandag tegen Finland te spelen? Hij maakte al bekend dat Thomas Vermaelen, Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Axel Witsel zouden starten. Maar wie zullen we verder bij de aftrap zien verschijnen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Roberto Martinez is niet het type dat voor de lol grote veranderingen doorvoert. De Spanjaard is altijd op zoek naar de winst en wil het team opstellen dat hem de meeste kansen biedt om dat doel elke keer te bereiken. De Duivels spelen al gegarandeerd de ronde van 16, maar we weten nog niet of het zal zijn door als 1ste, 2de of zelfs 3de in de groepsfase te eindigen.
 
Om zeker te zijn van een eerste plaats, heeft België tegen Finland maar één punt nodig. Die taak lijkt dus niet onoverkomelijk, ook al hebben we de Finnen nog nooit verslagen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de bondscoach heeft aangekondigd dat hij Vermaelen, De Bruyne, Eden Hazard en Witsel wil laten starten in deze wedstrijd. Dat zijn al vier wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Denemarken.
 
Mignolet moet wellicht geduld oefenen
 
Heeft Simon Mignolet nu recht op zijn eerste minuten in een groot toernooi? Naar onze mening is het onwaarschijnlijk dat dit tegen de Finnen zal gebeuren. De wedstrijd heeft nog steeds een boekhoudkundig belang en, zonder de kwaliteiten van de Brugse doelman te beledigen, moet Martinez dus blijven vertrouwen op zijn nummer één-doelman, Thibaut Courtois.
 
Vooraan weten we al dat Vermaelen zal starten. Het is nog even afwachten waar hij precies komt te staan. De linksvoetige zou de plaats van Vertonghen kunnen innemen, net als die van Denayer. Als hij zich aan de linkerkant van de verdediging zou positioneren, zou Dedryck Boyata zijn plek in het hart van het trio kunnen vinden.
 
Grote verschuivingen in het midden
 
Het is duidelijk dat op het middenveld de grootste veranderingen zullen plaatsvinden. Witsel en De Bruyne sturen Tielemans en Dendoncker terug naar de bank, om speelminuten te verzamelen en weer op het goede spoor te komen. Eden Hazard glijdt langs de linkerflank naar beneden en duwt Yannick Carrasco op de bank of een tandje lager. Aan de rechterkant is het misschien een kans om Jérémy Doku eindelijk te lanceren, want Dries Mertens was tot nu toe niet briljant.
 
In de voorhoede van de aanval zou Romelu Lukaku echter nog steeds moeten beginnen. De speler is in topvorm, lijkt niet op zijn lauweren te rusten en blijft even hongerig op zoek naar goals. Roberto Martinez zal deze dynamiek niet doorbreken. We kunnen ons echter voorstellen dat de coach zijn spits tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk zal sparen om onaangename verrassingen te vermijden met het oog op de achtste finales… als het wedstrijdscenario dit toelaat.
 
Volg de EK-wedstrijden op Eén en Canvas via Sporza op Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top