Roman Yaremchuk verlaat Gent na het EK: Oekraïense spits heeft de clubs voor het uitkiezen

Sport | Na het nipte verlies tegen Nederland in de openingsronde wist Oekraïne de zaken recht te trekken tegen Noord-Macedonië. Het duel met Oostenrijk zal beslissen welk land samen met Nederland in een betere uitgangspositie naar de volgende ronde mag gaan. Wie opnieuw een belangrijke rol kan spelen hierin, is (voorlopig nog) Gent-spits Roman Yaremchuk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee goals in evenveel matchen, het mag extra benadrukt worden dat Roman Yaremchuk zichzelf serieus in de kijker aan het spelen is op dit EK. Na Nederland kreeg Yaremchuk reeds de nodige bloemetjes toegeworpen. “Die spits speelde echt goed. Yaremchuk zocht De Vrij vaak op en bezorgde hem een heel moeilijke avond”, liet Dick Advocaat toen optekenen in ‘De Oranjezomer’ bij SBS. Yaremchuk liet zich vooral opvallen door zijn balvastheid, zuivere passes en duelkracht.

Ook tegen Noord-Macedonië prikte Yaremchuk er eentje tegen de touwen. Twintig minuten voor tijd mocht hij, net als Andriy Yarmolenko, vroeger gaan rusten. Bondscoach Andrei Shevchenko besliste zijn goudhaantjes wat vroeger naar de kant te halen met het oog op dat belangrijk duel tegen Oostenrijk. Sheva wil Yaremchuk en Yarmolenko fris en monter aan de aftrap krijgen tegen de Oostenrijkers.

Jackpot voor Gent

In dezelfde discussie op de Nederlandse zender SBS zei analist Johan Derksen het volgende: “AA Gent kan de hoofdprijs vragen voor hem.” En dat zit er hoogstwaarschijnlijk aan te komen. Yaremchuk leek al voor het EK andere oorden te gaan opzoeken, dat lijkt nu quasi zeker.

Belangrijke vraag is rond welke prijs Yaremchuk zal weg mogen. Bij Gent mikken ze op een bedrag in de buurt van 25 miljoen euro, een stevig prijskaartje dus. “Er is interesse in de richtprijzen die wij vooropstellen”, liet Gent-manager Michel Louwagie daarover weten.

Als we de geruchten mogen geloven, hebben Yaremchuk en AA Gent zo meteen de clubs voor het uitkiezen. Voorlopig kwam er nog geen concreet bod op tafel voor de Oekraïner, maar net voor het EK leken er contacten gelegd te zijn met het Zuid-Franse Nice. Eerder werden er al scouts van Nice op de tribunes van Gent gespot. Ook de naam van AS Roma rolde al in de voetbalpers.

Arnautovic to the rescue?

Yaremchuk en co kruisen straks de degens met Oostenrijk, dat net als Oekraïne wist te winnen van Noord-Macedonië, maar wel verloor van Nederland. Tegen de Noord-Macedoniërs kon er nog drie keer gescoord worden, maar tegen Nederland leek het bij vlagen armoede troef in de aanval.

Oostenrijks bondscoach Franco Foda sprak klare taal na de match tegen Nederland. “We leden teveel balverlies en waren tevens niet efficiënt genoeg.” Wie kan helpen om de efficiëntie terug omhoog te krikken, is Marko Arnautovic. De Oostenrijkse spits moest tegen Nederland vanop de tribunes toekijken vanwege een schorsing, nadat hij tegen Noord-Macedonië over de schreef was gegaan met racistische uitlatingen naar een tegenstrever.

Krijgt Arnautovic opnieuw zijn kans tegen Oekraïne? Volg de EK-wedstrijden op Eén en Canvas via Sporza op Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Het EK-programma van maandag 21 juni:

Groep C

  • Noord-Macedonië - Nederland vanaf 17u30 op Eén
  • Oekraïne - Oostenrijk vanaf 17u50 op Canvas
Groep B
  • Finland - België vanaf 20u25 op Eén
  • Rusland - Denemarken vanaf 20u50 op Ketnet

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top