Italië en Wales bekampen elkaar voor de eerste plaats in Groep A

Voetbal |
De laatste dag van de groepsfase van Euro 2020 staat alweer voor de deur. In Groep A heeft Italië zich al gekwalificeerd, maar het Zuid-Europese land zal ongetwijfeld de eerste plaats in hun groep willen veiligstellen tegen Wales. Zwitserland zal tegen Turkije proberen een ticket te bemachtigen voor beste derde ploeg in de groep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met hun successen tegen Turkije (2-0) en Zwitserland (3-0) heeft Italië zich al verzekerd van een plek in de achtste finales. De Squadra Azzura toonde zich tijdens haar eerste twee wedstrijden al als een geöliede machine. Maar voor deze derde wedstrijd tegen Wales moeten de Italianen toch hun kuiten goed insmeren. Ze komen immers te staan tegenover een goed voorbereide tegenstander die aantoonbaar sterker is dan de twee ploegen die ze eerder bekampten. Het duel van vanavond zal bepalen wie als eerste zal eindigen in de groep.
 
Bale tegen de Italiaanse pletwals
 
Deze wedstrijd zal een geweldige test zijn voor Italië tegen de ogenschijnlijk taaie Welshe tegenstanders. Voetbalkenners weten inmiddels wel dat de Italianen op wereldniveau al meerdere malen hebben laten zien dat ze als outsider toch de eindzege kunnen halen. Met een solide defensie rond doelman Gianluigi Donnarumma en enkele ervaren rotten in de verdedigingslinie, kan de Squadra rekenen op doelpuntenmachine Manuel Locatelli. Voorts is het afwachten of bondscoach Mancini Marco Verratti in het diepe zal gooien. Verratti geraakte geblesseerd aan het begin van het EK. De Italiaanse coach geeft hem misschien wat speeltijd, vooral omdat de Squadra zich een wissel kan permitteren om hun eerste plaats veilig te stellen.
 
De Welshmen hebben van hun kant bijna hun plaats in de volgende ronde veiliggesteld, maar ze zullen nog steeds op hun hoede moeten zijn. Met vier punten zijn ze nog niet uit de gevarenzone. Maar Gareth Bale en zijn ploegmakkers zien het positief: ze hebben de ambitie om de nummer één in groep A te worden!
 
Zwitserland strijdt voor hoop, Turkije voor eer ... en hoop?
 
Met een gelijkspel en een nederlaag zou Zwitserland best in de achtste finales kunnen eindigen als ze winnen van Turkije. Dat is mogelijk omdat de regels het toelaten de beste derde landenteams op te vissen. Hierdoor kunnen de vier beste "derde ploegen" van de zes groepen doorgaan naar de knock-outfase. 
 
Turkije stelt sinds de start van dit EK 2020 teleur met twee nederlagen op hun palmares en vooral een niveau dat ver beneden de verwachtingen ligt. Coach Senol Gunes gaf zelf toe dat zijn ploeg moeilijk de kwalificaties zal kunnen halen. Maar één enkel succes kan hun kansen doen keren...
 
Volg de EK-wedstrijden live op Sporza of via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx.
 
Het programma voor zondag 20 juni:
  • Zwitserland - Turkije: vanaf 17u40 op Canvas
  • Italië - Wales: vanaf 17u40 op Eén

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top