Welke elf Duivels nemen het op tegen Denemarken?

Rode Duivels |

Nadat Rusland over de knie werd gelegd in Sint-Petersburg, maken de Rode Duivels zich op om ook de volgende tegenstander in hun groep te verslaan. Die tegenstander heet Denemarken en zal nog steeds aangeslagen aan de aftrap verschijnen na het plotse ineenstuiken van Christian Eriksen tijdens de vorige wedstrijd van de Denen. Ondertussen krabt Roberto Martinez zich in de haren: want wie vangt de afwezigheid van Castagne, Witsel, Eden Hazard en Vertonghen op?

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bondscoach Roberto Martinez toonde daags na de wedstrijd heel wat medeleven voor de Deense nationale ploeg. Maar de Spaanse selectieheer werd echter snel tot de orde van de dag geroepen want zowel Timothy Castagne als Jan Vertonghen vielen gehavend uit tijdens de eerste wedstrijd van de Belgen. En zo loopt de ziekenboeg aardig vol: Eden Hazard, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Timothy Castagne liggen in de lappenmand. Wie zal er bijgevolg moeten aantreden tegen Denemarken? We keken naar het verleden en vonden een oplossing.

Nations League

België speelde tijdens de Nations League twee keer tegen Denemarken en won beide wedstrijden. Tijdens de eerste wedstrijd in september stond ene Jason Denayer in de Belgische defensie. Hij speelde een uitstekende wedstrijd en scoorde zelfs tegen de Denen. Dat doet ons vermoeden dat Denayer opnieuw zal aantreden tegen Denemarken, in plaats van Dedryck Boyata, en naast Thomas Vermaelen die Jan Vertonghen nog even zal vervangen totdat de problemen met de enkel definitief van de baan zijn.

Timothy Castagne deed het aardig tegen Rusland, tot zijn blessure eraan kwam. Gelukkig was er Thomas Meunier die hem kwam aflossen en meteen zijn waarde bewees voor de Belgen. Wellicht mag hij zichzelf opnieuw bewijzen op de rechterflank naast Youri Tielemans en Leander Dendoncker die de afwezigheid van Axel Witsel niet enkel tegen Rusland, maar ook tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Denemarken prima hebben opgevangen. 

Zowel Nacer Chadli als Thorgan Hazard maken volgens ons kans op een basisplaats. Omdat Martinez Thorgan Hazard doorgaans laat starten, lijkt het ons niet onlogisch dat dit opnieuw het geval zal zijn. Het gat dat broertje Eden Hazard laat vallen, wordt dezer dagen goed opgevuld door Yannick Carrasco. De flankspeler van Atlético Madrid is dreigend, versnelt het spel en weegt op elke defensie. Tijdens de wedstrijd tegen Rusland maakte hij indruk en we verwachten dat hij mag blijven staan tot het moment dat Eden Hazard zijn opwachting maakt. 

Aankomend talent

Ook Dries Mertens lijkt een certitude. De flankspeler van Napoli kent de Deense nationale ploeg nog van tijdens de Nations League en zal hoogstwaarschijnlijk starten. Mocht de bondscoach alsnog Jeremy Doku willen inbrengen, is dat voor Mertens geen enkel probleem. Mertens liet in de pers optekenen dat hij gerust plaats wil maken voor het aankomende talent. Tot slot is er Lukaku die tegen Russen twee keer scoorde. Het hoeft geen betoog dat Big Rom ook tegen Denemarken zijn opwachting zal maken.

Lukaku zal naar het einde van de wedstrijd misschien opgelucht ademhalen. Bondscoach Martinez onthulde op één van de vorige persconferenties dat Axel Witsel en Eden Hazard kunnen rekenen op speelminuten en ook voor Jan Vertonghen ziet het er goed uit. Over Kevin De Bruyne was er nog onduidelijkheid. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dag per dag bekeken wanneer De Bruyne terug onder de Duivels verschijnt.

Volg ‘België - Denemarken’ vanavond vanaf 18u00 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top