Kroatië zoekt tegen Tsjechië oplossing voor aanvallende problemen

Voetbal | Kroatië neemt het op de tweede speeldag op tegen Tsjechië. De Kroaten staan onder druk na de nederlaag tegen Engeland. De Engelsen spelen de derby tegen Schotland en Zweden moet aan de bak tegen Slowakije.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kroatië was in 2018 nog de grote verrassing op het WK en bereikte de finale, waar Frankrijk te sterk was. De Kroaten zagen nadien toppers als Mario Mandzukic en Ivan Rakitic stoppen als international, en jongens als Luka Modric en Ivan Perisic werden ook een dagje ouder.

Op dit EK wordt er niet heel veel verwacht van de Kroaten. Tegen Engeland werd met 1-0 verloren en Kroatië liet een matige indruk achter. Er zat heel weinig diepgang in hun spel en daardoor kregen ze amper tot geen kansen. Vooraan lieten aanvallers als Ante Rebic en Andrej Kramaric een makke indruk achter, en invaller Bruno Petkovic maakte ook weinig brokken. Tegen Tsjechië zal er veel meer beweging moeten zijn, want zij kunnen een zeer strakke organisatie neerzetten.

Tegen Schotland bewezen ze dit en met Patrick Schick hebben ze vooraan een spits met vertrouwen rondlopen. Hij scoorde twee knappe goals tegen Schotland en is dus een man om in de gaten te houden. Kroatië moet winnen, anders dreigt een vroegtijdige uitschakeling op het EK.

Druk bij Schotland

Dat is ook het geval voor Schotland, dat pover presteerde tegen Tsjechië (0-2). Door dit verlies moeten ze punten rapen tegen Engeland, dat met 1-0 won van Kroatië. De Engelsen zijn de grote favoriet en lieten bij momenten goed voetbal zien tegen de Kroaten. Zij willen niets liever dan hun Schotse buren uit het EK spelen. Het belooft een pittig duel te worden.

In Groep E komt Zweden al aan bod. Zij nemen het op tegen Slowakije. Beiden verrasten in deze groep. De Zweden wisten Spanje op 0-0 te houden en aanvaller Aleksander Isak liet een zeer goede indruk achter. Tegen Slowakije zullen ze niet naar achter kunnen leunen en moeten ze zelf het spel maken. Dat is een aanpak die hen minder ligt, maar die noodzakelijk is.

Slowakije verraste immers door met 1-2 te winnen van Polen. De winnaar van dit duel mag zich alvast opmaken voor de 1/8ste finale en dat hadden weinig op voorhand durven denken… 

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Tipik via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Het speelschema van vrijdag 18 juni:

  • Zweden-Slowakije: vanaf 14u35 op Eén
  • Kroatië-Tsjechië: vanaf 17u40 op Canvas 
  • Engeland-Schotland: vanaf 20u35 op Eén

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top