Raakt Italiaans sleutelpion Marco Verrati op tijd fit voor het toptreffen met Zwitserland?

Voetbal | Italië begon in een razend tempo aan het EK voetbal. Na de 3-0-zege tegen Turkije is het vertrouwen in het Italiaanse kamp dan ook groot. La Squadra Azzurra draaide als een geoliede machine, en dat zonder draaischijf Marco Verratti. De middenvelder van PSG wordt voor het duel tegen Zwitserland echter terug in de ploeg verwacht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Flashback naar midden mei. Marco Verratti kwetste zich op training bij zij club PSG aan de rechterknie. Het verdict: een vier à zestal weken in de ziekenboeg. Een race tegen de klok begon om fit te geraken voor de start van het EK. Het nieuws was een stevige domper voor de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini, die Verratti een sleutelpion had gemaakt in zijn elftal. En kijk, zelfs zonder Verratti imponeerde Italië in zijn openingsmatch door Turkije van de mat te vegen. Manuel Locatelli, de vervanger van Verratti, deed wat hij moest doen in een driemansmiddenveld met Jorginho en Nicolo Barella.

Ook al raakte Verratti gebleseerd, de herstellende middenvelder werd wel degelijk opgenomen in de Italiaanse selectie. Ondertussen is de revalidatie van Verratti gunstig verlopen. Sinds vorige week hervatte de middenvelder de trainingen met de bal. De voorbije dagen werkte hij ook de groepstrainingen bij het Italiaanse elftal af. Volgens de medische staf is zijn terugkeer in de ploeg nabij.

Azend op revanche

Verratti of niet, bij het Italiaanse elftal is het vertrouwen groot na de demonstratie tegen Turkije. “Dit was de perfecte start”, beaamde doelman Gianluigi Donnarumma. “We moeten nu de voetjes op de grond houden, maar laat ons hopen dat de topprestatie tegen Turkije nog maar het begin van een succesvolle campagne is.”

Aanvaller Andrea Belotti ging zelfs nog een stukje verder in zijn interview op de website van UEFA.com. “Iedereen beseft hoe belangrijk deze campagne is nadat we het vorige WK misten. Iedereen die het Italiaanse shirt aantrekt, beseft dat er zaken moeten rechtgezet worden. Na het missen van het WK in 2018 zaten we in de hel, nu willen we naar de hemel door het EK te winnen. Dat is ons doel.”

Met het Zwitsers zakmes op de keel

Naast de terugkeer van Verratti kreeg bondscoach Mancini nog goed nieuws te horen. Domenico Berardi, die in de partij tegen Turkije een tik had gekregen en moest gewisseld worden, lijkt geen last meer te ondervinden en kan er tegen Zwitserland gewoon terug bij zijn. Italië zal het wel zonder rechtsachter Alessandro Florenzi moeten doen. Een kuitblessure lijkt Florenzi aan de kant te houden.

Tegenstander Zwitserland raakte in zijn eerste duel op dit EK niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Wales. De Zwitsers waren de meest dominante ploeg, maar konden dat niet uitdrukken in de score. De statistieken voor Zwitserland zijn best hard: amper één duel van de 14 voorbije EK-matchen werd al winnend afgesloten door de Zwitsers. Hierdoor is er wat minder zuurstof voor het duel met Italië, waardoor het team nu al beseft dat er straks met een Zwitsers zakmes op de keel zal moeten gevoetbald worden tegen Turkije.

Belangrijke battle straks in Italië – Zwitserland wordt die op het middenveld, waar Granit Xhaka en Remo Freuler de veldslagen moeten overleven. Verwacht wordt dat bondscoach Vladimir Petkovic ook nog eens de stevige werkmier Denis Zakaria erbij zal droppen.

Het EK-programma van woensdag 16 juni:

Groep B

  • Finland - Rusland (vanaf 14u35 op Eén)
Groep A
  • Turkije - Wales (vanaf 17u40 op Canvas)
  • Italië - Zwitserland (vanaf 20u35 op Eén)
Volg de EK-wedstrijden op Eén en Tipik via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top