Turkije onder zware druk tegen Wales

Sport | De eerste groepswedstrijden liggen achter de rug op het EK. De eerste beslissingen zullen op de tweede speeldag al volgen. Een aantal ploegen kunnen zich al verzekeren van de 1/8ste finales en daar is onder meer Italië bij. Turkije staat zwaar onder druk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Italianen wonnen de openingswedstrijd met 3-0 van een zwak Turkije. De Azzurri lieten een frisse indruk achter en speelden aanvallend voetbal, terwijl de Turken – van wie toch wel veel werd verwacht - zwaar teleurstelden. Tegen Wales moet er worden gewonnen, anders dreigt er een zeer vroege exit uit het EK.

Alle druk bij Zwitserland en Turkije

De Turken hebben met Merih Demiral (Juventus), Caglar Söyüncu (Leicester City), Hakan Calhanoglu (AC Milan), Cengiz Ünder (Leicester City) en Burak Yilmaz (Lille OSC) nochtans heel wat goede voetballers rondlopen. Tegen de Italianen liet Senol Günes zijn spelers echter afwachtend spelen, maar tegen Wales kan dat niet meer. Er moet voluit voor de aanval worden gekozen. We zijn alvast benieuwd of we een Turkije gaan zien dat aanvallend meer durft. Voor Wales is er minder druk, want zij wisten 1-1 te spelen tegen Zwitserland. Het speelde zeker geen goede partij, maar Turkije gaat zich aan een stugge tegenstander mogen verwachten die een strakke organisatie zal neerzetten en op de counter zal loeren.

Zwitserland neemt het op tegen de verrassend fris voetballende Italianen. In de eerste match tegen Wales liet vooral aanvaller Breel Embalo een goede indruk achter. Kracht, snelheid, diepgang, dribbelvaardigheid… De aanvaller van Borussia Mönchengladbach scoorde tegen Wales en heel Zwitserland hoopt dat hij zich kan doorzetten tegen de ervaren rotten Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. Een nederlaag zou Zwitserland zéér slecht uitkomen, waardoor er toch druk op de ketel staat. Voor hen is het zaak om het aanvallende geweld van Italië af te stoppen.

Finland hoopt op nieuwe stunt

Er staat ook een derde match op het programma en dat is die tussen Finland en Rusland. Voor de Russen is het alles of niets. Als ze verliezen is hun EK al voorbij. Dan moeten ze wel beter voor de dag komen dan tegen België. Ze waren een maatje of twee te klein voor de Rode Duivels en tegen Finland zullen ze geen cadeau’s krijgen.

De Finnen speelden tegen Denemarken hun eerste match op een EK en die zullen ze nooit meer vergeten… Ze hielden goed stand, maar toen was er het akelige beeld van Christian Eriksen die in elkaar zakte. De match werd enkele uren uitgesteld en nadien kwam er goed nieuws over Eriksen. Hij was weer bij bewustzijn en iedereen haalde opgelucht adem. De laatste 50 minuten werden afgewerkt en daarin wisten de Finnen te scoren via Joel Pohjanpalo. Finland vierde het doelpunt zeer bescheiden en won zijn eerste EK-match ooit. 

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Tipik via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top