België kan zich tegen Denemarken al verzekeren van de 1/8ste finales

Sport | België neemt het in zijn tweede groepswedstrijd op tegen Denemarken. De Rode Duivels kunnen ontspannen deze partij aanvatten nadat ze met 3-0 wonnen van Rusland. Alle druk ligt bij Denemarken, dat met 0-1 verloor van Finland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België won op zijn gemakje met 3-0 van Rusland en dat deed het zonder Eden Hazard (die wel 20 minuten kon invallen), Kevin De Bruyne en Axel Witsel in de basis. Voetballend kon het nog een stuk beter, maar de Belgen kregen de nodige kansen en straften de blunders van Rusland af. België is een topploeg die weet hoe het een match moet afmaken. Tegen Denemarken kunnen ze zich bij een zege al naar de volgende ronde spelen. Denemarken verloor in eigen huis immers met 0-1 van Finland.

Denemarken en Finland kenden afgelopen zaterdag een zeer heftige namiddag. De partij zat aanvankelijk stevig op slot en toen zakte Christian Eriksen plots in elkaar. Hij werd op het veld gereanimeerd en de beelden waren akelig om te bekijken. Achteraf was er het goede nieuws dat Eriksen stabiel was en weer kon praten. De partij werd uitgesteld, maar die werd later op de avond hervat. Daarin wisten de stugge Finnen de zege te boeken na een goal van Joel Pohjanpalo. Dat was een sportieve tegenvaller voor Denemarken, al waren ze daar vooral tevreden dat Eriksen aan de beterhand was. Zijn EK is uiteraard voorbij. Het valt af te wachten of de Deense spelers mentaal nog in staat zijn om de strijd volop aan te gaan met België.

Met De Bruyne?

België kan tegen Denemarken mogelijk Kevin De Bruyne recupereren, al zal er geen enkel risico worden genomen met hem. Axel Witsel wordt klaargestoomd voor de derde partij tegen Finland. Eden Hazard is nog niet klaar voor een basisplaats en zal ritme moeten opdoen tijdens invalbeurten. De Belgen kunnen alvast met het nodige vertrouwen de partij tegen Denemarken aanvangen. Zij weten dat Denemarken moet winnen en met snelle jongens als Dries Mertens, Yannick Carrasco en Romelu Lukaku kunnen zij mogelijk profiteren van de nodige ruimte.

Achteraan gaat Roberto Martinez wellicht wat wijzigingen doorvoeren. Timothy Castagne liep een dubbele oogkasbreuk op en werd vervangen. Zijn EK is al afgelopen. Thomas Meunier viel goed in met een goal en een assist. Hij zal starten tegen Denemarken en Nacer Chadli lijkt zijn back-up te worden. Er zijn ook nog de nodige vragen over Jan Vertonghen, die met een lichte enkelblessure uit voorzorg vroegtijdig naar de kant ging tegen Rusland. De kans is zeker bestaande dat de bondscoach geen enkel risico neemt en Thomas Vermaelen zal laten starten.

Twee keer winst tegen Denemarken

De Rode Duivels kunnen alvast met het nodige vertrouwen aan de bak tegen Denemarken. België speelde in november in Leuven nog tegen de Denen en toen won het met 4-2. Twee maanden voordien werd met 0-2 gewonnen in Kopenhagen, waar de partij donderdag ook zal plaatsvinden. Er zullen wellicht 25.000 fans aanwezig zijn. Jason Denayer en Dries Mertens waren de vorige keer de schutters van dienst. Roberto Martinez ziet het graag opnieuw gebeuren.

Bekijk het duel tussen Denemarken en België deze donderdag, 18u, op Eén via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top