Portugal kan Frankrijk en Duitsland meteen onder druk zetten

Voetbal | Portugal begint als titelverdediger aan het EK. Het zit wel in de ‘Groep des Doods’ met Frankrijk en Duitsland, maar het opent zijn Europees Kampioenschap met een partij tegen Hongarije. Voor Cristiano Ronaldo & co is het meteen van moeten, wat ook het geval is voor Frankrijk en Duitsland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ronaldo is met zijn 104 doelpunten en 40 assists in 175 interlands een absoluut fenomeen. Jarenlang stond hij op eenzame hoogte in de Portugese kern, maar op dit EK is de ex-speler van Real Madrid en Manchester United zeer goed omringd. Er zijn heel wat jongere spelers die zich de afgelopen jaren wisten door te zetten.

In het aanvallende compartiment kan Ronaldo rekenen op de steun van Bruno Fernandes, de draaischijf van Manchester United. Bij de Portugezen moet hij echter zijn draai nog vinden, want met 4 goals en 5 assists in 29 wedstrijden is zijn impact nog niet al te groot. In de aanval krijgt Ronaldo de steun van het 21-jarige toptalent João Félix. Hij kende een goed seizoen bij Atlético Madrid. Bernardo Silva (Man City) is nog een speler die de aanval van de nodige impulsen kan voorzien.

Extra talent in de defensie

Achteraan is er vers bloed bijgekomen. Centraal achteraan staat er ene Ruben Dias. De 24-jarige centrale verdediger trok afgelopen seizoen naar Manchester City en daar presteerde hij voortreffelijk. Hij wist er zich op te werpen tot de vervanger van Vincent Kompany, die in 2019 de club verliet. Dias is een echte leider en nu al één van de beste verdedigers in de wereld.

Eindigen doen we met hét Portugese toptalent van dit moment. De nog altijd maar achttienjarige Nuno Mendes is een topper in spe. De jonge linksachter maakt furore bij Sporting CP en lokte al de interesse van bijna elke Europese topclub. Het is nog niet zeker of hij in de basis zal starten, maar het zou ons niet verbazen als hij dit toernooi wel eens kan uitgroeien tot een revelatie. Tegen Hongarije, waar niemand iets van verwacht en dat in 2016 nog kansloos met 0-4 verloor van België in de 1/8ste finales, mag Portugal tonen waarom het bij de favorieten behoort voor de eindzege. Toch moeten Ronaldo & co opletten, want in 2016 speelden ze tijdens het EK 3-3 gelijk tegen de Hongaren.

Duitsland versus Frankrijk

In het andere duel staat uiteraard de topper tussen Duitsland en Frankrijk op het programma. De Fransen zijn dé grote favoriet voor de eindzege, zeker nu Karim Benzema ook van de partij is. Al zullen ze meteen op niveau moeten zijn in deze ‘Groep des Doods’.

Van Duitsland wordt niet zoveel verwacht, maar het is een ploeg die bijna altijd sterk presteert op een toernooi. Het is bovendien ook het laatste kunststukje van Joachim Löw, die na het EK vertrekt en wordt vervangen door Hansi Flick. Hij wil in schoonheid afscheid nemen en de Duitse spelersgroep wil de criticasters lik op stuk geven. Hoe kunnen ze dat beter doen dan topfavoriet Frankrijk meteen te verslaan?

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Tipik via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top