Welke jonge voetballers houden we dit EK in de gaten?

Sport |

Bij de start van elk groot voetbaltoernooi is het halsreikend uitkijken naar de kunstjes van de meest talentvolle voetballers. Meestal komen die van de oude rotten in het vak, maar wat als dit jaar de jonge talenten van zich laten horen? Proximus Pickx zocht uit welke talentvolle youngsters we in de gaten moeten houden.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jude Bellingham

Dit zeventienjarige talent heeft nog maar drie caps op zijn naam, maar toch wordt Jude Bellingham nu al een grote toekomst voorspeld bij de Engelse nationale ploeg. Dat komt onder andere door zijn uitstekende seizoen dit jaar bij Borussia Dortmund en zijn knalprestaties in 2019 bij Birmingham City. In de Bundesliga scoorde hij vijf keer in 46 wedstrijden en analisten verwachten dat hij ook bij de Engelse nationale ploeg zijn goaltjes zal meepikken. Het valt nog af te wachten of bondscoach Gareth Southgate de jonge speler een sleutelrol zal toedienen, maar toch zijn we ervan overtuigd dat Jude Bellingham een mooie toekomst tegemoet gaat bij de Three Lions.

 

Jérémy Doku

Wat een seizoen beleeft Rode Duivel Jérémy Doku! Hij vertrok in oktober vorig jaar, na een uitstekende seizoensstart bij RSC Anderlecht, naar Stade Rennes. In Rennes moet hij vooral goals maken en assists geven vanop de flank en dat begint aardig te lukken. Als kers op de taart neemt bondscoach Roberto Martinez de winger nu ook mee naar het Europees Kampioenschap waar hij kan invallen voor Eden Hazard en zich nog meer in de kijker kan spelen.

 

Pedri

Deze 18-jarige Spanjaard bevindt zich in hetzelfde schuitje als Jude Bellingham: net als zijn Engelse evenknie heeft Pedri nog maar drie wedstrijden gespeeld bij de nationale ploeg en net als Bellingham heeft Pedri net een dijk van een seizoen gespeeld. De aanvallende middenvelder van FC Barcelona kon dit seizoen coach Ronald Koeman charmeren, een plekje in het basiselftal van Barça versieren en bondscoach Luis Enrique overtuigen van zijn kwaliteiten. Het hoeft dan ook geen betoog dat trainers en analisten de prestaties van de jonge Pedri op het EK van nabij zullen volgen. 

 

Eljif Elmas

Deze voetballer mag dan nog wel piepjong zijn, toch is hij geen groentje meer. Eljif Elmas is namelijk al zes jaar profvoetballer en heeft al heel wat internationale ervaring op de teller. De Noord-Macedoniër speelde al 80 wedstrijden voor Napoli en nam zijn land op zijn sleeptouw richting EK-kwalificatie. Elmas zal er tijdens dit Europees kampioenschap dan ook alles aan doen om zijn thuisland Noord-Macedonië zo ver mogelijk te laten doorstoten op het EK.

 

Dejan Kulusevski

Deze voetballer heeft een Zweedse nationaliteit, een Slavische naam en is bovendien zeer populair in Italië. We hebben het niet over Zlatan Ibrahimovic maar wel over Dejan Kulusevski. Deze 21-jarige rechtervleugelspeler van FC Juventus kon dit seizoen al zeven keer scoren, waaronder vier keer in de Italiaanse Serie A, en staat te boek als één van de meest belangrijkste Zweedse voetballers van de komende generatie.

Volg alle wedstrijden van het EK 2020, en zeker die van de Rode Duivels, op Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top