Hoe zou het zijn met de winterse vertrekkers? Thibo Baeten (Club NXT) ging op promotiejacht in Nederland

Sport | Afgelopen winter vertrokken er een aantal jongens vanuit 1B naar het buitenland. De komende dagen gaan we even na hoe het hen vergaat in hun nieuwe competities. Vandaag is Thibo Baeten aan de beurt. De jonge aanvaller maakte indruk bij Club NXT en versierde in de winter een transfer naar het Nederlandse NEC Nijmegen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan de start van het seizoen was Thibo Baeten (18) een van de vele nobele onbekenden van Club NXT die als 'experiment' in 1B werden gedropt. Net zoals de rest van zijn team had Baeten tijd nodig om zich aan te passen aan het profniveau, maar al snel ontpopte hij zich tot afwerker van zijn ploeg. Met zes goals in 15 wedstrijden kon hij degelijke statistieken voorleggen en tijdens de winter stond NEC Nijmegen aan zijn deur.

De Nederlandse club streed mee voor promotie in de Keuken Kampioen Divisie (2e niveau) en kon wel wat jong, aanvallend talent gebruiken. Baeten kreeg een contract voor 3,5 seizoenen en hoopte om in Nederland de kansen te krijgen die hij mogelijk in België niet zou krijgen.

Invaller

Maar sinds zijn overstap naar de Nijmegen Eendracht Combinatie kreeg Baeten nog geen enkele titularisplaats. De jonge spits moest zich tevreden stellen met 11 (vaak korte) invalbeurten, maar slaagde er toch in om al één goaltje mee te pikken (de 0-7 tegen Helmond).

Desalniettemin slaagde de spits er toch mee in om geschiedenis te schrijven voor de club. Want ondanks een niet zo bijster goede zevende plek in het reguliere eindklassement, slaagde NEC er toch in om de promotie af te dwingen via de Play-offs. De club versloeg achtereenvolgens Almere, Roda JC en NAC Breda en mag zich volgend seizoen opnieuw op het hoogste niveau tonen.

Baeten bleef aan de bank gekluisterd in de eindrondematchen, maar mag zich dus deze zomer toch opmaken voor een avontuur in de Eredivisie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top