Warm je op voor het EK met deze vriendschappelijke duels op Eleven Sports

Sport | Het Europees kampioenschap voetbal nadert met rasse schreden. De Rode Duivels gaan van 11 juni tot en met 11 juli hopelijk op zoek naar de felbegeerde Europese titel. Vooraleer het EK helemaal uit de startblokken schiet, kan je bij Eleven Sports nog genieten van heel wat vriendschappelijke duels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wil je zelf graag even voor bondscoach of scout spelen, dan kan je de komende periode terecht bij betaalzender Eleven Sports voor een pak oefenduels. Zo kan je Rusland, Finland én Denemarken, de aankomende tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase, aan het werk zien. Aanstaande zaterdag 29 mei trekt Finland namelijk richting Zweden. Finland zal sowieso zonder goalgetter Teemu Pukki aan het EK moeten beginnen. De spits liep enkele weken geleden een blessure aan zijn enkelgewricht op.

Terwijl de Rode Duivels op donderdag 3 juni en zondag 6 juni nog oefenen tegen Griekenland en Kroatië (beide duels zijn live te zien op VTM en kunnen ook in uitgesteld relais via Eleven Sports bekeken worden) zal ook Rusland twee keer een vriendschappelijk duel afwerken met het oog op het EK. Op maandag 1 juni trekt Rusland eerst naar Polen, vier dagen later ontvangt het Bulgarije.

Tot slot komt ook Denemarken één keer aan bod. Op 2 juni oefenen de Denen tegen Duitsland. Die Mannschaft zal nog één keer knallen onder Joachim Löw. Na hem komt huidig Bayern-trainer Hansi Flick. Duitsland, waar Thomas Müller en Mats Hummels teruggekeerd zijn, oefenen overigens ook nog tegen Letland op 7 juni.

Comeback Karim

Ook de grote concurrenten van de Rode Duivels voor de EK-titel zullen bij Eleven Sports de revue passeren. Frankrijk oefent eerst tegen Wales op 2 juni en ontvangt op 8 juni ook nog eens Bulgarije. Het wordt met grote ogen uitkijken naar de terugkeer van Karim Benzema, die zes jaar lang niet werd opgeroepen voor Les Bleus na een afpersschandaal.

De kraker onder de oefenduels wordt die tussen Spanje en Portugal op 4 juni. Het burenduel zal gekruid worden met de discussie rond de figuur van Sergio Ramos. De verdediger van Real Madrid kreeg geen selectie, waardoor Spanje voor het eerst sinds het WK van 2006 het zonder Ramos zal doen op een groot toernooi. Sterker nog: geen enkele speler van Real Madrid werd door bondscoach Luis Enrique geselecteerd, wat nog nooit eerder gebeurde.

Ook Nederland komt twee keer aan bod bij Eleven Sports, al zijn de tegenstrevers niet meteen namen die tot de verbeelding spreken. Oranje oefent op 2 juni eerst tegen Schotland, vier dagen later krijgt het Georgië over de vloer.

Ook Italië en Engeland krijgen even de tijd om je nog te proberen overtuigen richting het EK. Engeland speelt op 6 juni een vriendschappelijk duel tegen Roemenië, terwijl Italië zal oefenen tegen Tsjechië.

Een overzicht van alle oefenduel bij Eleven Sports:

Eleven Sports 1

 • 29/05: Zweden - Finland (18u)
 • 01/06: Polen - Rusland (20u45)
 • 02/06: Frankrijk - Wales (21u05)
 • 03/06: Turkije - Moldavië (19u)
 • 04/06: Spanje - Portugal (19u30)
 • 05/06: Rusland - Bulgarije (18u)
 • 06/06: Engeland - Roemenië (18u)
 • 07/06: Duitsland - Letland (20u45)
 • 08/06: Polen - IJsland (18u) en Frankrijk - Bulgarije (21u10)
Eleven Sports 2
 • 02/06: Nederland - Schotland (20u45)
 • 04/06: Italië - Tsjechië (20u45)
 • 06/06: Nederland - Georgië (18u)
Eleven Sports 3
 • 02/06: Duitsland - Denemarken (21u)

Alle kanalen van Eleven Sports zijn terug te vinden in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top