De match die Inter Milaan aan de titel hielp: tegen Atalanta en met hulp van Skriniar

Sport |

Zondag 2 mei 2021 wordt een dag om nooit meer te vergeten in Milaan. Want toen morste Atalanta Bergamo met punten waardoor Inter Milaan voor het eerst in elf jaar de Italiaanse titel kon winnen. Gek genoeg toonde Inter twee maanden eerder voor het eerst allures van een kampioen... tegen datzelfde Atalanta.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na negen titels op rij is Juventus er dit jaar niet in geslaagd om voor een tiende keer na elkaar de Italiaanse competitie te winnen. De Oude Dame worstelde een heel seizoen met zichzelf (en haar trainer) en moest zelfs vrezen voor een plaatsje op het kampioenenbal. In het vacuüm dat Juventus achterliet sprong Inter Milaan: de ploeg van Romelu Lukaku en trainer Antonio Conte. Zij kregen af te rekenen met twee geduchte Italiaanse concurrenten, AC Milan en Atalanta Bergamo. Tegen die laatste won Inter Milaan op een diefje waardoor het haar koppositie en titelambities kon veiligstellen.

Conté's plan

We schrijven 8 maart 2021. Inter Milaan stond op kop van de Serie A maar voelde de hete adem van AC Milan tot in haar nek. Milan, met Rode Duivel Alexis Saelemaekers in haar rangen, kon dat weekend winnen van Hellas Verona en op die manier de kloof met Inter verkleinen tot drie punten. Juventus stond op zeven punten van de leider en wachtte geduldig op een slippertje van Inter dat later die dag aan de bak moest tegen Atalanta, een van de beste ploegen van Italië.

Atalanta Bergamo is al enkele jaren niet meer weg te denken uit de top van de Serie A. Coach Gian Piero Gasperini laat zijn jongens attractief en aanvallend voetbal spelen en daar weten heel wat Italiaanse ploegen geen antwoord op. Inter Milan-coach Antonio Conte was dus gewaarschuwd en gooide bijgevolg zijn tactische principes overboord: verdedigen werd tijdelijk het nieuwe devies. 

Verdediging redt de meubelen

Die keuze leek dramatisch uit te pakken voor Inter: Atalanta domineerde de wedstrijd en verhinderde dat Inter Milaan haar eigen spel kon ontwikkelen. Gelukkig stond de verdediging van Inter wel haar mannetje. Meer zelfs: dankzij centrale verdediger Milan Skriniar kon Inter in minuut 54 zelfs op voorsprong komen (1-0).

Deze lucky goal was het signaal voor Inter om de boel op slot te doen en de bus te parkeren. Hierdoor sleepten Lukaku en co. een gevleide overwinning uit de brand tegen Atalanta en wonnen ze drie gouden punten richting het einde van het kampioenschap. En die leidersplaats? Die gaven ze niet meer af.

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top