Ruben Dias, de nieuwe verdedigingsaanwinst van Manchester City die ons doet denken aan ... Vincent Kompany

UEFA Champions League |
Sinds het vertrek van Vincent Kompany worstelt Manchester City met stabiliteit in haar verdediging. De opvolging van Vince the Prince lijkt verzekerd met nieuwkomer Ruden Dias.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Enkele dagen geleden won Ruben Dias de Premier League ‘Player of the Year’-trofee. Die prijs wordt uitgereikt door journalisten en ging vorig jaar naar onze landgenoot Kevin De Bruyne. Dias is pas de derde speler die net als  Gianfranco Zola en Jurgen Klinsmann de titel wint in zijn eerste seizoen in de Premier League. Aan het niveau van de speler die in september van bij Benfica transfereerde naar het Etihad Stadium voor net geen 70 miljoen euro, hoeft dus niemand te twijfelen.
 
Voor en na Dias

Sinds het vertrek van Kompany uit City in mei 2019 is Pep Guardiola driftig op zoek naar een vervanger voor onze landgenoot om de achterhoede van zijn team te versterken. Vorig seizoen moest City spelen zonder Kompany en was er ook van Dias nog geen sprake. City kreeg 35 tegendoelpunten in 38 matchen en eindigde 18 punten na de winnaar van de competitie: Liverpool. 
 
Dit seizoen doen de Citizens beter door de League te winnen en uit te blinken met een ijzersterke aanval. Ook de verdediging werd aangesterkt want de ploeg slikte dit jaar 3 tegendoelpunten minder. Dat Dias daar iets mee te maken heeft, staat buiten kijf. De consistentie van de 24-jarige Portugees was een goede aanvulling op de minder consistente John Stones in de centrale verdediging. Dias wordt vaak vergeleken met Kompany en wordt tevens gezien als de ziel van de verdediging van City. “Mensen vergelijken mij met Vincent en ik begrijp waarom, maar ik zal Kompany niet vervangen na alles wat hij voor de club heeft gedaan”, vertelde de Portugees aan BT Sport in een interview.
 
Dankbaar voor Champions League door Dias?

Als Manchester City op zijn elan doorgaat en op 29 mei in Porto wint van Chelsea, zal Dias opnieuw zijn rol als topverdediger kunnen waarmaken. Onder ander door zijn optreden tegen de sterk aanvallende armada van PSG, zette Dias City bijna eigenhandig op weg naar een sterke Europese campagne. De Engelsen verdedigen als een blok en incasseerden in 12 wedstrijden slechts vier tegendoelpunten.
 
We zien Dias ook terug in de Portugese selectie voor het volgende EK. Ook daar zal hij een sleutelrol spelen, blijkt uit een reactie van zijn vriend en voetballegende Pépé. “Ruben Dias is al de beste Portugese verdedigende middenvelder ter wereld, ik zei het al eerder”, zei de ex-speler van Real Madrid tegen Tribuna Expresso. “Niet alleen dat, maar hij is ook een erg slimme speler".
 
Een titel in de Premier League, mogelijke winst in de Champions League en misschien ook het EK? Dit seizoen kan voor Dias meer dan uitzonderlijk worden!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top