Club Brugge - Genk: demonstreert Club of voelt het de hete adem van Genk?

Sport |

Op de voorlaatste speeldag van de play-offs legden Hans Vanaken en coach Philippe Clement het bij waardoor Club Brugge voor de zeventiende keer kampioen werd. Toch rust Philippe Clement maar beter niet op zijn lauweren want ook tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen zal Genk-coach John van den Brom proberen om de druk op Club hoog te houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Heel even leken ze er in Genk in te geloven: kampioen worden ten koste van Club Brugge. Hoe kan het ook anders? Racing Genk haalde 13 op 15 en verkeerde in bloedvorm. De Limburgers legden zowel Anderlecht, Antwerp als Club over de knie, hun directe tegenstanders. Club Brugge daarentegen worstelde vooral met zichzelf tijdens deze Champions play-offs. De troepen van coach Philippe Clement misten scherpte, agressiviteit en leken altijd een stap te laat te komen tijdens de laatste wedstrijden. Dit tot grote frustratie van Clement die kernspeler Hans Vanaken twee wedstrijden op rij op de bank posteerde in de hoop om hem op tijd wakker te krijgen.

Clements ingreep leek te werken. Het was uitgerekend Vanaken die twee keer scoorde tegen Anderlecht en zijn ploeg de weg wees naar een nieuwe landstitel. Toch was er ook kritiek op de beslissing van Clement. Zowel bij pers en analytici werden vragen gesteld over het nut van de ingeving van de coach om de kernspeler op de bank te laten postvatten. Want zou dat niet de relatie tussen de coach en zijn kleedkamer bemoeilijken? 

Heisa Vanaken afronden

Neen, hoor. Na enkele momenten vol spanning leken de plooien tussen Vanaken en Clement gisteren gladgestreken te zijn, al zal het winnen van de titel daar wel voor iets tussen zitten. Vanaken koesterde naar eigen zeggen geen revanchegevoelens tegenover zijn coach. “We waren collectief wat minder de afgelopen periode. Als er moeten staan, dan staan we er”, klonk het bij de 28-jarige middenvelder. 

Ook Philippe Clement wou de saga rond Vanaken zo snel mogelijk afsluiten. Zelfs voor de beslissende wedstrijd tegen Anderlecht hekelde hij zich al aan de kritiek op zijn beslissing. “Er is veel commotie geweest, maar er is niets veranderd: onze relatie is nog altijd dezelfde als de voorgaande jaren. Geen enkele speler is tevreden als hij op de bank begint”, klonk het voor de belangrijke wedstrijd tegen Anderlecht waarin Vanaken uiteindelijk ontplofte.

Van den brom ligt op de loer

Dankzij het gelijkspel van Club, en Vanakens doelpunten, kunnen de Genkies geen aanspraak meer maken op de titel. Komende zondag wordt voor Genk-coach John van den Brom helaas dus niet de match van de waarheid waarin er gestreden wordt om de landstitel. Toch doet Club er goed aan om fris aan de aftrap te verschijnen. Van den Brom staat er immers om bekend om tactische spelletjes te spelen met zijn tegenstanders en de man zou maar al te graag de laatste wedstrijd van het seizoen winnen om de druk op Club Brugge nu al te verhogen met het oog op komend seizoen. 

In de krant Het Laatste Nieuws liet de Nederlandse coach alvast optekenen dat hij klaar is voor die volgende jaargang. “Dit jaar is het niet gelukt om de titel te pakken, maar ik heb nú al zin om aan de voorbereiding te starten en heel België te tonen waar Racing Genk écht voor staat", aldus van den Brom.

Hopelijk verschijnen de beste spelers van Club Brugge en Racing Genk komende zondag aan de aftrap. Want met Noa Lang, Hans Vanaken, Bas Dost, Theo Bongonda, Paul Onuachu, Junya Ito en Kristian Thorstvedt kan deze laatste van het seizoen wederom een topmatch worden… en een kans voor van den Brom op de druk op Club Brugge hoog te houden.

Volg de wedstrijd 'Club Brugge - Racing Genk' zondag 23 mei vanaf 17u45 op Eleven Pro League 1, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top