Geruchtenmolen 1B: Belhocine en De Roeck genoemd als T1; Virton op zoek naar kopers

Challenger Pro League | Terwijl we stilaan naar de laatste week van mei sluipen, zitten er nog steeds drie 1B-teams zonder hoofdcoach. Maar volgens de geruchtenmolen zitten Excelsior Moeskroen, KVC Westerlo en Excelsior Virton zeker niet stil.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo wordt Jonas De Roeck gelinkt aan KVC Westerlo. De 41-jarige ex-verdediger was tot voor kort nog aan de slag als assistent-coach bij RSC Anderlecht, maar wil graag weer een functie als hoofdcoach uitoefenen. Iets wat hij eerder ook al deed bij Lyra, Berchem en STVV. Volgens verschillende Vlaamse kranten werd De Roeck eerder deze week alvast gespot in het Westelse Kuipje. Maar het is nog afwachten of beide partijen elkaar zullen vinden tijdens de onderhandelingen.

Bij Excelsior Moeskroen denken ze dan weer aan Karim Belhocine om hun vacante T1-positie in te vullen. De ex-coach van Sporting Charleroi en RSC Anderlecht zou volgens de Waalse media prioriteit nummer één zijn van het Excelsiorbestuur terwijl Belhocine zelf ook open staat voor een nieuw avontuur als hoofdcoach. Een functie als assistent bij KAA Gent zou hij alvast geweigerd hebben.

En ook bij Excelsior Virton is het nog afwachten wat de nabije toekomst brengt. De club heeft nu wel een licentie voor 1B op zak, maar zit nog steeds zonder coach én zonder spelers. Volgens L'Avenir zou er binnen de club gelonkt worden naar nieuwe investeerders, maar het zou nog een maand kunnen duren vooraleer er daar duidelijkheid rond komt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top