Ook promotie naar 1A kan topschutter Mikautadze niet bij RFC Seraing houden

Sport | RFC Seraing zal haar grote retour op het hoogste niveau moeten bewerkstelligen zonder topschutter Georges Mikautadze. De Franse Georgiër heeft andere plannen, al zal Seraing altijd een speciaal plekje in zijn hart behouden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mikautadze was één van de vele spelers die zusterclub FC Metz naar het Stade du Pairay stuurde. Met de promotie op zak zal een verlengd verblijf op een hoger niveau voor heel wat van de jonge talenten ongetwijfeld tot de mogelijkheden behoren, maar niet voor Mikautadze. De spits gaat volgend seizoen zijn kans wagen in het A-elftal van FC Metz.

"Dit ligt eigenlijk al lang vast van voor de promotie", stelde Mikautadze bij RTBF. "Ik tekende enkele maanden geleden een nieuw contract bij FC Metz en daar is toen ook afgesproken dat ik volgend seizoen mijn kans zal krijgen in het A-elftal. Zonder dat ik daar garanties op speelminuten krijg natuurlijk. Maar ik heb er vertrouwen in. Als ik zo blijf werken zoals het afgelopen seizoen, dan zal het daar wel goed komen."

Toch zal de spits Seraing ook de komende jaren blijven volgen. "Zij zijn als een tweede familie geworden. Het doet toch wel wat pijn om deze club te verlaten. Zeker nu we de promotie mochten vieren. Het is hier nogal een avontuur geweest!"

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top