Waarom de 'hele voetbalwereld' Atalanta steunt in de bekerfinale tegen Juventus

Serie A | Juventus greep voor het eerst in tien jaar naast een Italiaanse titel. Dat is hard aangekomen in Turijn. De Oude Dame hoopt zijn seizoen toch een beetje kleur te geven door de Coppa Italia te winnen. Dan moet het wel voorbij Atalanta, een club die zéér gemotiveerd zal zijn tegen Juventus…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Andrea Agnelli, de huidige voorzitter van Juventus, heeft zich niet geliefd gemaakt in de voetbalwereld. Hij was samen met Real Madrid-voorzitter Florentino Perez de grote gangmaker achter de Super League. Daardoor is de Italiaan niet bepaald populair bij de voetbalfans en ook bij heel wat Europese clubs kunnen ze zijn bloed drinken.

Dat is zeker het geval bij Atalanta. De club uit Bergamo is al enkele jaren een vaste waarde aan de (sub)top van het klassement en is een lust voor het oog. Atalanta speelt wellicht het mooiste voetbal in Italië en dit jaar behaalde het de achtste finales van de Champions League. Daarin was Real Madrid te sterk. Vorig seizoen moest het in de kwartfinales nipt zijn meerdere erkennen in PSG.

Uitspraken Agnelli

Agnelli zorgde in maart 2020 voor ophef door te stellen dat "Atalanta dankzij één goed seizoen niet meteen thuishoorde in de Champions League". Hij vond het niet goed dat zij dergelijke beloning kregen en Agnelli liet toen al weten dat de grote clubs daar meer thuishoren, zoals AS Roma. Agnelli was van mening dat Atalanta vooral profiteerde van het werk van de grote clubs, omdat zij voor een goed coëfficiënt zorgden waardoor Atalanta naar de Champions League kon.

Agnelli liet toen al duidelijk verstaan dat hij naar een soort Super League wou gaan. Heel de voetbalwereld spuwde zijn gal over dat format en velen waren dan ook bijzonder tevreden dat net in die periode van de Super League-plannen Atalanta met 1-0 won van Juventus. De club van Ruslan Malinovskyi en Joakim Maehle (beiden ex-KRC Genk) pakte dit seizoen zelfs een 4 op 6 tegen Juve.

Atalanta beter dan Juventus

Meer zelfs, Atalanta staat momenteel tweede in de Serie A en het speelt volgend jaar al zeker in de Champions League. Juventus moet nog altijd vrezen dat het tevreden moet zijn met een plaats in de Europa League. Er zou veel leedvermaak zijn als dit zo zou blijven én zeker als Atalanta ook nog eens de beker zou kunnen afsnoepen van Agnelli & co. Het lijkt erop dat Atalanta voor de bekerfinale tegen Juventus héél veel fans achter zich heeft staan…

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top