Grijpt Atlético Madrid na zeven jaar weer de macht in La Liga?

La Liga | Los Colchoneros hebben hun lot opnieuw in eigen handen in La Liga. Als Atlético Madrid zaterdag om 18u30 weet te winnen van Osasuna lijkt hen de titel nog amper te kunnen ontsnappen. De club wacht al zeven jaar op de hoofdprijs in Spanje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste titel dateert immers al van 2014, toen Diego Simeone er al trainer was en Thibaut Courtois er nog onder de lat stond. De afgelopen jaren moest het toekijken hoe FC Barcelona of Real Madrid met de eerste plaats ging lopen. Atlético stond telkens op het podium (twee keer tweede en vier keer een derde plaats).

Het seizoen 2020-2021 bracht al snel de nodige hoop op een historisch seizoen. De fans zagen de eerste maanden van het seizoen dat hun team een kanshebber was op de titel. Atlético Madrid staat al sinds de negende speeldag aan de leiding en heeft die positie bijna altijd vastgehouden, enkel in april stond het een week niet aan de leiding.

De troepen van Diego Simeone domineerden La Liga gedurende het eerste deel van het seizoen, terwijl de twee rivalen uit Madrid en Barcelona een grote crisis kenden. Atlético Madrid verloor de laatste weken echter de nodige punten, waardoor Barça en Real weer dichterbij wisten te sluipen. Daardoor werd de eindsprint in La Liga één van de meeste opwindende van de afgelopen jaren.

Buigen maar niet barsten

Atlético Madrid wist de afgelopen speeldagen de rug te rechten en heeft nog twee haalbare tegenstanders voor de boeg. Het ontvangt zaterdag Osusuna (11de) en trekt nog naar Valladolid (18de). Real Madrid heeft een zwaarder programma met matchen tegen Bilbao (9de en finalist in de Copa del Rey) en Villareal (7de en finalist in de Europa League). FC Barcelona moet op zijn beurt nog aan de bak tegen Celta de Viugo (8ste) en rode lantaarn Eibar.

Als ze vanavond winnen van Osasuna, gooit Atlético Barça uit de titelrace. Dan is er sowieso een kloof van vier punten met nog één speeldag te gaan. De voorsprong op Real Madrid bedraagt momenteel twee punten en de Madrilenen moeten Bilbao over de knie leggen om nog kans te maken op de titel. Het belooft dus een bepalend weekend te worden in de strijd om de titel.

Eerste titel voor Carrasco

Als Atlético de landstitel zou winnen, dan zijn er twee spelers die heel goed zullen vieren. De eerste is uiteraard Luis Suarez, die in de zomer werd doorgestuurd bij Barcelona. Hij kent een sterk seizoen met 19 doelpunten en 3 assists. Het zou voor de ex-spits van Liverpool en Ajax een geweldige revanche zijn tegenover Ronald Koeman & co.

De tweede is onze landgenoot Yannick Carrasco. Hij speelt weer op zijn beste niveau en met 6 goals en 8 assists groeide hij uit tot één van de steunpilaren van de ploeg. Het winnen van La Liga zou voor hem ook een antwoord zijn op de kritiek die hij kreeg toen hij naar China trok. Velen schreven hem toen al af voor de Europese top. Het zou voor Carrasco de eerste titel zijn op het hoogste niveau, want hij wist met AS Monaco in 2013 enkel een titel te winnen in de Franse tweede klasse.

Volg La Liga het hele seizoen door, en in het bijzonder Atletico Madrid - Osasuna deze zondag om 18u30 op Eleven Sports 3, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma van de 37ste speeldag in La Liga:

Zondag 16 mei

  • Athletic Bilbao - Real Madrid vanaf 18u30 op Eleven Sports 1
  • FC Barcelona - Celta de Vigo vanaf 18u30 op Eleven Sports 2
  • Atletico Madrid - Osasuna vanaf 18u30 op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top