D1B Pro League 'XI van het seizoen' // SPITS (2) // Georges Mikautadze (RFC Seraing)

Challenger Pro League | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de D1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Donderdag maakten we bekend dat Dante Vanzeir onze eerste spits in het 'XI van het seizoen' was en vanzelfsprekend is Georges Mikautadze vandaag onze tweede genomineerde.

De Franse Georgiër begon als een speer aan het seizoen en scoorde 14x in de eerste zeven duels van het seizoen. Dat onwaarschijnlijke gemiddelde kon hij natuurlijk niet aanhouden en mede geteisterd door blessures en een rode schorsing viel de huurling van FC Metz fel terug en moest hij Vanzeir laten passeren in de topschuttersranking. Uiteindelijk scoorde Mikautadze nog vijf keer en kon hij zich toch terug naast Vanzeir hijsen.

Door zijn wisselvalligheid haalde Mikautadze uiteindelijk maar 5x het 'XI van de week'. Desalniettemin is zijn plekje in ons seizoenselftal niet meer dan logisch. Mikautadze liet Unionspits Deniz Undav (4x genomineerd) en Deinzespits Lennart Mertens (3x genomineerd) achter zich.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top