D1B Pro League 'XI van het seizoen' // LINKSBUITEN // Youssef Challouk (SK Deinze)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de D1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanzelfsprekend kon Youssef Challouk niet ontbreken bij de beste elf van het seizoen. De 25-jarige middenvelder brak dit seizoen helemaal door bij SK Deinze en sloot het seizoen af als assistenkoning van 1B. In totaal gaf Challouk maar liefst 10 assists waarmee hij slechts één assist slechter deed dan Onur Kaya (KV Mechelen): die nog altijd het record van de meeste assists in één seizoen (11) op z'n naam heeft. Daarnaast scoorde Challouk ook nog eens acht goals.

Challouk beleefde zijn prachtseizoen niet uitsluitend vanop de linksbuitenpositie. Hij speelde ook regelmatig centraal of op de rechtsbuiten. Maar in ons 'XI van het seizoen' plaatsen we hem toch graag links omdat er op de rechterkant met Marlos Moreno natuurlijk ook nog een ander 'kanon' in het elftal staat.

In totaal behaalde Challouk dit seizoen zeven nominaties voor het 'XI van de week'. Daarmee deed hij beter dan Loïc Lapoussin (Union) en Maxim De Cuyper (Club NXT). Zij haalden elk vijf nominaties binnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top