One day, one goal: het geweldige afscheidscadeau van Arjen Robben aan de fans van Real Madrid

Sport | Voordat hij de rechterflank van Bayern München afdweilde, maakte Arjen Robben een korte passage bij Real Madrid. De voormalige Nederlandse international etaleerde meermaals zijn klasse in de Spaanse hoofdstad. Met name in de vriendschappelijke partij tegen Borussia Dortmund in 2009, amper enkele weken voor zijn adieu.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na drie succesvolle seizoenen bij Chelsea, waar hij twee landstitels behaalde, trok de 23-jarige Robben in augustus 2007 naar Real Madrid. Het Madrileense bestuur legt 36 miljoen euro op tafel voor de man van glas, die in zijn laatste seizoen bij The Blues geplaagd werd door blessures. Het maakte van hem de op drie na duurste transfer uit de clubgeschiedenis.
 
In Spanje loste de Nederlander de verwachtingen in. Hij had een aandeel in de Spaanse landstitel in het seizoen 2007-2008 en ontbolsterde het daaropvolgende seizoen op de rechterflank. Enkele weken voor hij de deur achter zich toe trok bij Los Blancos liet de oud-speler van PSV op 19 augustus 2009 een laatste keer een glimp van zijn klasse zien bij de Madrileense club, tijdens een vriendschappelijk pot in het voorseizoen tegen Borussia Dortmund.

Een laatste klasseflits

Die dag draaiden Los Merengues de Duitsers door de gehaktmolen. Ondanks een snelle eerste goal van Esteban Granero, die subtiel bediend werd door Kaká, was de eerste helft vrij evenwichtig. Maar na de koffie zou Robben zijn duivels ontbinden. Na het uitvoetballen van een BVB-verdediger op een hoekschop, belandt de afvallende bal voor de neus van de Nederlander, die een weergaloze volley uit zijn linkerschoen tovert. Zijn zuivere trap laat Roman Weidenfeller kansloos.
 
Daarna was het de beurt aan Gonzalo Higuaín en vervolgens aan Kaká om de score aan te dikken. In het slot van de wedstrijd zette clublegende Raúl de 0-5 eindscore op het bord. Borussia had wellicht een mooier resultaat in gedachten om zijn honderdste verjaardag op te leuken.

Gedwongen vertrek

Robben moest tegen zijn wil vertrekken aan het einde van de zomer, ondanks een uitstekend voorseizoen. De boosdoener? De terugkeer van voorzitter Florentino Pérez, die nieuwe spelers wou aantrekken om een nieuwe generatie Galácticos samen te stellen. De Portugees Cristiano Ronaldo, de Braziliaan Kaká en de Fransman Karim Benzema strijken zodoende neer in Madrid, voor recordbedragen.
 
Om die waanzinnige bedragen te financieren, moest de club noodgedwongen verkopen. Robben en zijn landgenoten Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder werden in de uitverkoop gezet en naar de uitgang geduwd. Op 28 augustus 2009 verkaste Robben naar het Bayern München van Louis Van Gaal. In Beieren ontpopte de flankspeler zich tot een sterkhouder: in tien jaar scoorde hij niet minder dan 144 doelpunten in 312 wedstrijden. Hij won er ook tal van trofeeën. Vandaag, in de blessuretijd van zijn carrière, bolt de 37-jarige Nederlander uit in eigen land, bij streekclub en eerste liefde FC Groningen.
 
Fan van deze reeks? Lees het vorige deel, over de kruisraket van Steven Reid tegen Wigan.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top