D1B Pro League 'XI van het seizoen' // MIDDENVELD (CENTRAAL) 2 // Casper Nielsen (Union SG)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de D1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En net zoals vorig seizoen staat Casper Nielsen ook nu weer in ons 'Elftal van het seizoen'. De Deen was alweer een enorm belangrijke schakel in het spelconcept van Union SG en stond er ook weer op de beslissende momenten. Zo gaf hij dit seizoen zeven assists en scoorde hij zelf ook vier goals. In totaal stond de 27-jarige middenvelder 2198 minuten tussen de lijnen.

Nielsen haalde dit seizoen zeven nominaties voor het 'Elftal van de week' binnen en deed zo nipt beter dan Sami Lahssaini (RFC Seraing) en Raphaël Lecomte (SK Deinze). Lukas Van Eenoo (KVC Westerlo) strandde op vijf nominaties.

2x op een rij

Nielsen en Teuma vormen dit seizoen onze centrale as van het middenveld. Vorig seizoen bestond het centrale middenveld uit drie pionnen waarbij Nielsen toen omringd werd door Raphael Holzhauser en Christian Brüls. Teuma viel toen net naast de basisploeg en ook Van Eenoo was er toen ook al net niet bij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top