Genk is meer dan ooit klaar om Anderlecht te ontvangen

Sport |
Met hun eerste zes op zes keerde Racing Genk behendig terug naar de titelrace. Om erin te blijven geloven, zal het zeker nodig zijn om deze woensdag een vlekkeloze prestatie neer te zetten in de wedstrijd tegen Anderlecht. Met zijn magische aanvallende trio Ito-Bongonda-Onuachu heeft Genk alle reden om te geloven in een zege.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend liep Genk op Club Brugge in met een 3-0 overwinning. De Limburgers domineerden de regerende kampioenen en heropenden de race om de titel. Het is maar de vraag of Anderlecht hun volgende slachtoffer wordt. De twee teams staan twee keer tegenover elkaar in amper drie dagen, te beginnen met deze woensdag in de Luminus Arena.
 
Waar Genk begon met een zes op zes, blijft ook Anderlecht consistent maar deelt ze meer dan eens de punten met de tegenstander. Op 2 mei dachten de Brusselaars dat ze met de vingers in de neus van Club Brugge konden winnen, maar een vrijlopende Noa Lang (49.) en Bas Dost (89.) bewezen het tegendeel. In de pot tegen Antwerp was Dieumerci Mbokani zo subliem dat zelfs Anderlecht-trainer Vincent Kompany moest erkennen dat hij de match deed kantelen. Gelukkig was er nog Matt Miazga, voor paars-wit in de 96e minuut de gelijkmaker binnenkopte.
 
Ito-Bongonda-Onuachu, een gevaarlijk trio
 
Met 63 doelpunten dit seizoen in alle competities is het Genkse trio Junya Ito (12 goals), Théo Bongonda (18) en Paul Onuachu (33) zeker een factor waarmee tegenstanders rekening moeten houden. Ito en Bongonda weten snelheid, techniek en pressie aan elkaar te koppelen, terwijl Onuachu de man is die sterk staat op fysiek vlak en afwerking. Samen vormen ze een gevaarlijke cocktail die een ravage kan aanrichten.
 
Anderlecht heeft in het verleden bewezen dat ze dit trio aankunnen, maar in hun huidige vorm vraag je je af of dit nog het geval is. Zeker als je ziet hoe een Cobbaut in de rampzalige partij tegen Antwerp de bal liet schieten, waardoor Mbokani meteen kon profiteren.
 
Kristian, de vierde musketier
 
Naast dit trio is er een vierde man van even groot belang: Kristian Thorstvedt. Op het middenveld brengt de Noor vaak het aanvalsplan succesvol tot een einde. Tegen Brugge was het Thorstvedt die de eindstand bezegelde na een reeks gerichte aanvallen waarvoor je enkel bewondering kan hebben.
 
Het valt op dat de Noor, die in januari 2020 van Viking FK naar Anderlecht verkaste, dit seizoen echt school maakt met 4 goals en 3 assists in de competitie (sinds februari). Hierdoor is de 22-jarige centrale middenvelder een van de drijvende krachten achter Racing Genk. Als Anderlecht de Limburgers wil verslaan, zal Thorstvedt gemuilkorfd moeten worden, want hij is op offensief gebied een draaischijf geworden in de ploeg.
 
Kortom: het gevaar kan bij Genk uit vele hoeken komen: van links, van rechts, vanaf de middenstip... Paars-wit is bij deze gewaarschuwd dat ze hun beste beentje zullen moeten voorzetten.
 
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, en vooral Genk - Anderlecht deze woensdag 12 mei vanaf 20u45 live op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top