Antonio Blanco, het toekomstige ankerpunt in het middenveld van Real Madrid?

La Liga | De ontknoping in La Liga kent stilaan zijn hoogtepunt. Met nog vier ploegen in de running om de titel te pakken, serveert speeldag 35 maar liefst twee ontmoetingen tussen de ploegen uit de top vier. Bij Real Madrid verschijnt er de voorbije weken een opvallend nieuw kopje: Antonio Blanco.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lang treuren zit er voor Real Madrid niet in. De Koninklijke ging deze week roemloos onderuit bij Chelsea en miste op die manier de finale van de Champions League. Maar tegelijk strijdt Real Madrid nog volop voor de titel in Spanje. Die titel is de enige optie nog voor Los Blancos om het seizoen enigszins nog wat glans te geven, vermits het de enige prijs zou worden voor Real.

Coach Zinédine Zidane heeft zo zijn eigen methodes bedacht om met zijn bekende garde de punten binnen te rijven. Spelers als Casemiro, Luka Modric en Toni Kroos blijven van vitaal belang in het middenveld. Maar de voorbije speeldagen dook er ook een eigen talent op, met name Antonio Blanco. De middenvelder, geboren in 2000, kwam in 2013 bij de jeugdopleiding van Real Madrid terecht. Intussen debuteerde hij dus voor de A-kern.

Nu al een mooie prijzenkast

Blanco kan intussen al enkele mooie adelbrieven voorleggen. Bij de jeugd pakte hij namelijk al aardig wat prijzen. Zo werd hij met de U17 van Spanje al Europees kampioen en prijkte hij ook in het Team van het Toernooi. Twee jaar later deed hij dat kunststukje over met de U19 van La Roja. Vorig seizoen won hij met Real Madrid de Youth League, de Champions League onder de jeugdteams.

Sinds dit seizoen werd hij een volwaardig lid en zelfs drijvende kracht bij Real Madrid Castilla, de beloftenploeg van de Madrileense grootmacht die gecoacht wordt door legende Raul. Zijn prestaties sprongen zo in het oog dat Blanco in april zijn La Liga-debuut mocht maken. Tegen Getafe mocht hij net geen half uurtje mee voetballen. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg hij de speeldag daarop tegen Cadiz een eerste basisplaats. Nadien volgden nog een basisplaats tegen Osasuna en een invalbeurt tegen Real Betis. Blanco liet zich in al die matchen opvallen vanwege zijn passingspel.   

Mix tussen Casemiro en Modric

Sinds hij is komen piepen bij de A-kern, valt het niet te verwonderen dat er reeds vergelijkingen worden gemaakt met andere spelers. Zo werd Blanco reeds vergeleken met Modric qua speelstijl, hoewel hij door Zidane meer als een vervanger voor Casemiro werd opgesteld. Het valt op dat Blanco graag het spel dicteert en liefst zoveel mogelijk betrokken wordt in de opbouw.

Hoewel het misschien nog te vroeg is om Blanco zo’n cruciale rol te geven in het team van Real Madrid, lijkt het Spaanse topteam nu al verzekerd van een mooie wissel van de wacht. Als Blanco er zijn kopje bij kan houden, beschikt Real Madrid over een geweldig groeibriljantje. Gezien ook de financiële status – Real Madrid vertoeft in geldnood – is hij een mooi geschenk voor voorzitter Florentino Perez.

Kijk zondag vanaf 21 uur naar de kraker tussen Real Madrid (tweede in La Liga) en Sevilla (de nummer vier). De partij is live te volgen via kanaal 1 van Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx

Het schema voor speeldag 35 van La Liga op Eleven Sports

Vrijdag 7 mei
Real Sociedad - Elche vanaf 21.00 uur op Eleven Sports 1 

Zaterdag 8 mei
FC Barcelona - Atlético Madrid vanaf 16.15 uur op Eleven Sports 1

Zondag 9 mei
Real Madrid - Sevilla vanaf 21.00 uur op Eleven Sports 1 

Maandag 10 mei
Real Betis - Granada: vanaf 21.00 uur op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top