One day, one goal: Steven Reid geflitst aan 189 km/u tegen Wigan

Sport | Enkele uren voor het vuurwerk waarmee het nieuwe jaar 2006 werd gevierd, stuurde Blackburn-speler Steven Reid een echte raket in het doel van Wigan. Het was zijn eigen manier om zijn beste wensen aan zijn tegenstanders over te brengen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Steven Reid is misschien niet de bekendste Ierse speler van de laatste decennia, maar hij maakte een doelpunt dat tot op de dag van vandaag niet vergeten wordt. Hij kwam van Millwall, een club uit de EFL Championship of dus de tweede klasse, naar Blackburn Rovers en maakte zijn debuut in de Premier League op 23 augustus 2003 als vervanger van ploegmaat Vratislav Gresko. Hij speelde 19 wedstrijden in zijn eerste seizoen bij de club. 

Het seizoen daarop werd Mark Hughes de trainer van de Rovers en hij stelde Reid, van opleiding meer een vleugelspeler, in het middenveld op. Zijn debuut op die positie was een succes, want hij werd uitgeroepen tot man van de match tegen Everton nadat hij ook het enige doelpunt had gescoord.

Een niet tegen te houden schot

Het volgende seizoen sloot Blackburn Rovers het kalenderjaar af met een verplaatsing naar Wigan op 31 december laat in de middag. Het was een passende manier om de nieuwjaarsfestiviteiten te beginnen. De Noor Morten Gamst Pedersen zette de bezoekers na 15 minuten op voorsprong. 

Na de rust scoorde Steven Reid voor Blackburn in zijn typische stijl de gelijkmaker. De Wigan-verdediging keerde een voorzet vanuit het midden van het veld. De bal komt uit het strafschopgebied en net op dat moment verschijnt Steven Reid in beeld. Hij is zijn tegenstander voor en vuurt een raket af in de richting van het doel. Doelman Mike Pollitt duikt nog maar kan niets tegen de staalhard getrapte loeier doen. Het schot zou uiteindelijk een snelheid halen van 189 km/u. Craig Bellamy, de huidige assistent van Vincent Kompany bij Anderlecht, legde tenslotte de eindscore vast, 0-3.

Premier League-doelpunt van de maand

Het doelpunt van Steven Reid werd uitgeroepen tot doelpunt van de maand december in het cultprogramma Match of the Day van de BBC. Een paar maanden later, in mei, scoorde Reid weer een bijzonder doelpunt - het enige doelpunt in een duel tegen Chelsea dat de UEFA Cup-kwalificatie van de Rovers veiligstelde.

Steven Reid miste het grootste deel van het volgende seizoen door een kruisbandblessure. Daarna stapte hij over naar Queens Park Rangers, West Bromwich en uiteindelijk Burnley, waar hij in 2015 zijn carrière beëindigde. Reid heeft ook 23 caps voor Ierland en kreeg de eer om de aanvoerdersarmband te dragen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland in 2006. 

Fan van onze serie? Ontdek dan de twee geweldige goals van Anthony Yeboahs voor Leeds United.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top