D1B Pro League XI van het seizoen // DOELMAN // Anthony Sadin (RWDM)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de D1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste die een plekje in ons XI van het seizoen mag opeisen is Anthony Sadin. De ervaren goalie (32 jaar) stond dit seizoen 22x onder de lat bij RWDM en haalde 6x ons 'elftal van de week'. Daarmee deed hij beter dan Berke Ozer (KVC Westerlo), Anthony Moris (Union SG) en Guillaume Dietsch (RFC Seraing).

Sadin kreeg bij RWDM ook wel meer kansen om zich te onderscheiden dan de drie andere goalies. De Brusselaars speelden vrij open voetbal waardoor de tegenstanders vaak redelijk wat kansen kregen. Maar Sadin stond vaak pal, schudde regelmatig fraaie reddingen uit zijn polsen en hield uiteindelijk 5x de nul.

Daarnaast was hij met zijn charisma, grinta en leiderscapaciteiten een essentiële schakel in het elftal van Laurent Demol en Vincent Euvrard. Zijn nominatie in het XI van het seizoen is dan ook een mooie bekroning voor de captain van RWDM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top