Kan Junya Ito Genk weer in de titelrace brengen tegen Club Brugge?

Jupiler Pro League | Racing Genk speelt deze vrijdag om 20u45 tegen Club Brugge. Het is wellicht de laatste kans om Club Brugge nog te laten twijfelen in de titelstrijd. Bij de bekerwinnaar rekenen ze alvast op smaakmaker Junya Ito om de nodige brokken te maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Racing Genk opende de Champions' play-offs met een knappe zege op het veld van Antwerp (2-3). Sommigen vreesden dat de Limburgers na het winnen van de Beker van België het wel goed vonden, maar de club wil meer. De tweede plaats is het hoofddoel van trainer John van den Brom. Hij wil volgend jaar aantreden in de Champions League.

De Nederlandse trainer van Genk heeft met zijn indrukwekkende aanval alvast een bijzonder groot wapen in die strijd. Paul Onuachu scoorde tegen Antwerp zijn 30ste doelpunt van het seizoen en Theo Bongonda was met twee doelpunten de man van de wedstrijd tegen Antwerp. Daarnaast is er ook nog Junya Ito die Club Brugge het vrijdag moeilijk wil maken.

De gevaarlijkste aanvaller in het kampioenschap?

Ito was op de Bosuil goed voor twee assists aan Bongonda. Ondertussen staat de teller op 11 goals en 14 assists in 37 wedstrijden. Zal de vleugelspeler op zijn flank het verschil kunnen maken tegen de wellicht toekomstige kampioen van België? Die kans is groot. Philippe Clement had hem als coach van Genk onder zijn hoede, maar tot op heden heeft nog niemand een oplossing gevonden om Ito aan banden te leggen.

Ryan Sanusi, de middenvelder van Beerschot, aarzelde niet om hem afgelopen maart aan te wijzen als beste speler van België. "Hij is de gevaarlijkste (flank)aanvaller in de competitie. Hij is zo snel", zei hij op het YouTube-kanaal van de Antwerpse club. “Als hij weg is, is het onmogelijk om hem nog in te halen."

Daniel Muñoz is de ideale partner

Ito doet ook verdedigend zijn werk uitstekend, maar de 28-jarige flankaanvaller kan achter hem rekenen op Daniel Muñoz. De Colombiaanse rechtsachter is dit seizoen één van de grote ontdekkingen in de Jupiler Pro League. Met een indrukwekkend fysiek vermogen is de voormalige speler van Atlético Nacional in staat om de aanvallen van de tegenstander te neutraliseren, maar hij doet ook aanvallend zijn duit in het zakje. Door zijn infiltraties zorgt hij ervoor dat Junya Ito zichzelf kan uitleven in de rechtstreekse duels tegen zijn tegenstander.

Tegen Club Brugge hoopt Genk met de acties van Ito voor gevaar te zorgen. Sporting Anderlecht liet afgelopen weekend zien dat Club Brugge achteraan ook wat zwakke punten heeft, waar de Genkse aanval van kan profiteren. Genk staat momenteel tweede in het kampioenschap en mits een zege kunnen ze Club Brugge wat aan het twijfelen brengen. Zorgt Ito voor het nodige vuurwerk in de Luminus Arena?

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top