Anderlecht heeft er met Bruun Larsen plots een extra wapen bij

Sport | RSC Anderlecht pakte knap een punt op het veld van Club Brugge (2-2). De Brusselaars leken in de 86ste minuut nog te gaan winnen, want Jacob Bruun Larsen scoorde via een enig mooie vrije trap de 1-2. Voordien leverde hij al de assist voor de 1-1 van Lukas Nmecha. Vincent Kompany heeft er plots een wapen bij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sportief directeur Peter Verbeke had in januari geen geld om aanwinsten te halen. Anderlecht moest dus goedkoop gaan huren. Majeed Ashimeru (RB Salzburg), Jacob Bruun Larsen (Hoffenheim) en Abdoulay Diaby (Sporting CP, via Getafe) werden aangetrokken. Tot op heden wist geen van de drie echt te overtuigen.

Kompany geloofde vooral in Larsen. De Deense flankaanvaller viel veelbelovend in op het veld van Moeskroen, maar nadien kon hij ondanks heel wat speelkansen niet overtuigen. Vanaf maart verzeilde hij op de bank. Bruun Larsen kon ook zelden indruk maken tijdens invalbeurten en gedurende de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie tegen Royal Antwerp FC, Club Brugge en STVV kreeg hij welgeteld twee speelminuten…

Déclic in oefenmatch tegen KV Oostende

De voormalige speler van Borussia Dortmund, waar hij ondanks een goed begin nooit wist door te breken, leek stilaan uit beeld te gaan verdwijnen. Alles veranderde tijdens een oefenmatch tegen KV Oostende. RSCA speelde vorige week tegen de kustploeg en Bruun Larsen mocht als centrale aanvaller spelen en scoorde twee keer. Het was een geslaagd experiment van Vincent Kompany.

Anderlecht had het in de tweede helft bij Club Brugge op een bepaald moment knap lastig en de 2-0 hing in de lucht te hangen. Kompany bracht Josh Cullen en Bruun Larsen in voor de onzichtbare Adrien Trebel en Yari Verschaeren. 'Vince the Prince' deed de match kantelen. Cullen zorgde voor evenwicht op het middenveld en Bruun Larsen was met zijn diepgang meteen gevaarlijk.

Hij stuurde Nmecha richting doel en de Duitse spits werkte beheerst af. Even later omspeelde de 22-jarige Deen Simon Mignolet, maar Mats Rits redde de bal op de lijn. Hét moment van Bruun Larsen kwam echter in de 86ste minuut. Hij eiste een vrije trap op en liet ‘Big Si’ kansloos met een heerlijke trap en zo werd het 1-2. Bas Dost zorgde alsnog voor de gelijkmaker. Anderlecht zag Bruun Larsen, die wordt gehuurd zonder aankoopoptie, in 31 minuten meer indruk maken dan in zijn voorgaande drie maanden.

Vercauteren is gewaarschuwd

Voor Kompany & co kan Bruun Larsen plots een extra wapen zijn in de strijd om de tweede plaats. De trainer zal mogelijk twijfelen om de huurling tegen Antwerp in de basis te zetten. Ashimeru heeft het al even moeilijk en werd bij de rust gewisseld. Misschien kan Verschaeren of El Hadj een rijtje naar achter en kan de gehuurde speler van Hoffenheim in steun van Nmecha gaan spelen. Frank Vercauteren is alvast gewaarschuwd voor het nieuwe wapen van zijn ex-ploeg.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx + Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top