Deinze houdt Boone aan boord; nog acht spelers met contractperikelen

Sport | KMSK Deinze heeft Viktor Boone dan toch langer aan zich kunnen binden. De 23-jarige verdediger kende (mede door blessures) een pechseizoen waardoor hij maar in acht duels meespeelde. Toch vond de nieuwe T1 - Wim De Decker - het prioritair om de talentvolle Boone twee jaar langer in het Burgemeester Van de Wielestadion te houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Boone begon geblesseerd aan het seizoen (knie) en kon pas eind december 2020 debuteren in 1B. De verdediger liet zich meteen opmerken met enkele goede prestaties, maar viel dan opnieuw uit met een heupblessure. Daardoor speelde hij uiteindelijk maar acht duels in het afgelopen seizoen. Maar in die 654 speelminuten had hij wel getoond dat hij het niveau van 1B makkelijk aankon. En dat resulteerde nu dus in een contractverlenging.

Onzekerheid

Voor acht andere spelers is het nog wat koffiedik kijken wat de toekomst brengt. Dylan De Belder, Seth De Witte, Renato Neto, Ronald Vargas, Jannes Vansteenkiste, Niels De Schutter, Michiel De Looze en Mathias Schils zijn einde contract bij de Oranjehemden en weten dus nog niet waar hun voetbaltoekomst zal liggen.

Opmerkelijk, want Jannes Vansteenkiste was de speler die het meeste speelminuten verzamelde in 1B, terwijl ook jongens als Dylan De Belder en Michiel De Looze heel wat mooie dingen lieten zien in het voorbije seizoen. Afwachten of ook zij nog op gratie mogen rekenen van Wim De Decker.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top