Kan Timo Werner tegen Real Madrid eindelijk zijn gram halen?

UEFA Champions League | Woensdagavond kan Chelsea van zijn seizoen een boerenjaar maken. Als de Londenaars Real Madrid over de knie kunnen leggen, stoten ze door naar de finale van de Champions League. Het uitdoelpunt in de heenmatch van de halve finale (1-1) geeft de Londense burger moed, maar er is nog niets beslist. Ook voor Timo Werner hangt veel af van deze match: de bijna-afgeschreven aanvaller van The Blues kan mits een mooie prestatie zijn gram halen bij de criticasters.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chelsea en Real Madrid gaven elkaar geen duimbreed toe in de heenmatch in Madrid. Het gelijkspel speelt in het voordeel van The Blues, dankzij het uitdoelpunt van Christian Pulisic. Toch blijft de uitslag link voor de Londenaars, want Real is niet te versmaden.
 
Ten eerste is er de tonnen ervaring bij de Madrilenen. Veel oude krijgers uit de kern hebben al enkele Champions League-campagnes op de teller, zoals Casemiro, Modric, Kroos en Benzema. Ten tweede wisselt Real al het hele seizoen lang goede prestaties af met minder goede. De troepen van Zidane zullen zich extra opgeladen hebben om het beste van zichzelf te tonen in de terugmatch. Zoals zo vaak staat Real Madrid er op de grote momenten.
 
Om als overwinnaar uit deze strijd te komen, zal Chelsea de druk op Los Blancos hoog moeten houden. Een snel doelpunt zou de strijd faciliteren, en daarvoor rekent coach Thomas Tuchel andermaal op de diensten van Timo Werner in de punt van de aanval. De Duitser zal dan opnieuw de kans krijgen om zijn gram te halen.
 
Gemiste kansen en ongelukkige keuzes
 
In de heenmatch onderscheidde de ex-speler van Leipzig zich vooral door zijn gemiste kansen. In de tiende minuut werd hij in stelling gebracht door Pulisic na een flitsende tegenaanval, maar de poging van Werner stuitte op Thibaut Courtois, die zich goed breed maakte. Daar had Werner al het verschil kunnen en misschien wel moeten maken. Het missen van die wenkende kans zou Chelsea weleens duur kunnen opbreken.
 
Later in de partij maakte de Duitser enkele foute keuzes in zijn loopacties en positiespel, waardoor de kansen van zijn team op de zege slonken. Werner beleefde een mindere avond en werd in de 66e minuut vervangen door Kai Havertz. 
 
Zijn prestatie toen illustreerde de mindere vorm waarin Werner momenteel verkeert. De aanvaller werd afgelopen zomer gerekruteerd en maakte een knalstart in Londen, met acht goals en 4 beslissende passes achter zijn naam in november. Maar daarna stokte de machine. Werner scoorde de jongste vijf maanden nog amper drie keer in alle competities. Het leverde hem kritiek op in de sportpers.
 
Duel met Ramos?
 
Dergelijke statistieken stroken niet met de verwachtingen van het bestuur en de supporters van de Londense club, die 53 miljoen euro op tafel legde om Werner los te weken bij Leipzig. In zijn laatste seizoen in Duitsland scoorde Werner nochtans 34 goals en gaf hij 13 assists: het talent is dus aanwezig.
 
Thomas Tuchel blijft evenwel vertrouwen hebben in zijn centrumspits: “Hij gaat zich herpakken, want hij is een professional. We zullen nooit stoppen met hem te steunen en in hem te geloven.”
 
Zondag vond Timo Werner opnieuw de weg naar doel tegen West Ham in de Premier League, zijn eerste goal sinds februari. Het zal hem een vertrouwensboost geven voor de belangrijke terugmatch tegen Real. Maar aan Madrileense zijde is de terugkeer aangekondigd van ene Sergio Ramos, die Werner ongetwijfeld het leven zuur zal maken…
 
Het programma van de terugwedstrijd in de halve finale:
 
Woensdag 5 mei
Chelsea - Real Madrid vanaf 20u15 op Proximus Pickx+ Sports 1

Volg de Champions League het hele seizoen lang volledig en exclusief op de Proximus Sports Pickx + -kanalen, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top