Waarom Anderlecht er goed aan deed om Refaelov te rekruteren

Sport | Anderlecht maakte maandag de komst van Lior Refaelov bekend. Hij komt komende zomer transfervrij over van Antwerp. De middenvelder is al 35 jaar, maar hij lijkt de ontbrekende schakel te zijn bij de Brusselaars.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net voor de start van de play-offs begon ook naast het veld de strijd. Gouden Schoen Lior Refaelov heeft immers aangegeven aan het einde van het seizoen Antwerpen te verlaten om zich bij Sporting Anderlecht te voegen. Hij had een aflopend contract op de Bosuil en Anderlecht wist hem gratis en voor twee jaar vast te leggen.

Tien jaar na zijn aankomst in België, bij Club Brugge, gaat Refaelov dus bij een derde Belgische club aan de slag. En het is duidelijk dat zijn bijdrage aan Anderlecht van onschatbare waarde zal zijn. Alles wijst erop dat de Brusselse club een grote vis heeft weten te vangen. Op zijn 35ste toonde de aanvallende middenvelder dat hij zeker nog niet over zijn top heen is.

Beslissend en in uitstekende vorm

Dit seizoen heeft de voormalig Israëlisch international laten zien dat hij nog steeds bepalend kan zijn. Hij scoorde 14 goals en gaf 12 assists in alle competities voor Antwerp. Door zijn veelzijdigheid heeft hij alle kwaliteiten om een kwaliteitsinjectie te geven aan het middenveld van Anderlecht. Met zijn passing en spelhervattingen zal hij zeker een meerwaarde zijn voor de Belgische recordkampioen.

Bovendien is Refaelov ondanks zijn leeftijd fysiek nog altijd top. Zijn medisch onderzoek zou inderdaad hebben uitgewezen dat hij in een uitzonderlijke vorm verkeert. Anderlecht zorgt dus voor de komst van een soldaat die klaar is om te vechten. Het is niet voor niets dat de clubleiding hem een tweejarig contract aanbood. Refaelov komt niet naar Neerpede om uit te bollen. Hij is er om een uitdaging aan te gaan en koestert nog sterke ambities (waarom geen landstitel?).

Een ervaren gids voor de jonge talenten

Bij RSCA zal Lior Refaelov een centrale rol krijgen in het team. Het valt niet te ontkennen dat de veteraan ook als gids zal optreden voor de jonge talenten van Anderlecht. Peter Verbeke, sportief directeur van RSCA, had gelijk. "Dankzij zijn ervaring, maar zeker ook door zijn enorme dynamiek en professionaliteit, is hij iemand die onze vele jonge spelers op en naast het veld beter kan maken. In die zin kan Lior de ontwikkeling van deze spelers versnellen."

Maar de Israëliër trekt niet alleen daarom naar Anderlecht. Hij wordt zeer waarschijnlijk het verlengstuk van Vincent Kompany op het veld. Een leidende rol waar hij van houdt en het type speler dat Anderlecht dit seizoen heeft gemist, mede door de afwezigheid van Adrien Trebel.

Hij past bij het DNA van de club

"Iedereen kent de kwaliteiten van Lior en het is duidelijk dat ze helemaal aansluiten bij het voetbal dat we voor ogen hebben", aldus Peter Verbeke. Het aanvallende spel dat Vincent Kompany predikt, past inderdaad perfect bij Refaelov. Met zijn techniek en zijn vermogen om tussen de lijnen te spelen, moet hij het leuk vinden om te combineren met de jonge talenten van Anderlecht en ze in stelling te brengen. Hoewel Anderlecht deze zomer wellicht enkele sterkhouders ziet vertrekken, kan de club nu al trots zijn op de komst van Lior Refaelov. Uitstekend nieuws dat op het juiste moment komt, aan het begin van play-off I.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de Eleven Pro League-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top