Gaat het vertrek van Refaelov naar Anderlecht het seizoenseinde van Antwerp beïnvloeden?

Sport | Antwerp bereidt zich voor om vrijdagavond om 20u45 Racing Genk partij te geven. De Great Old wil goed beginnen aan play-off 1, maar het heeft plots te maken met een moeilijke zaak. Sterkhouder Lior Refaelov maakte immers bekend dat hij voor concurrent Anderlecht tekende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vloek van de Gouden Schoen lijkt geen vat te hebben op Refaelov. In tegenstelling tot veel voormalige laureaten gaat Lior Refaelov zeer goed om met zijn nieuwe status en de daarmee gepaard gaande druk. Hij bleef gespaard van blessures en de Israëliër sloot de reguliere competitie sterk af. In zijn laatste vijf wedstrijden heeft de beste speler in de Jupiler Pro League 4 assists geleverd en 2 goals gescoord.

In totaal tikte hij dit seizoen al af op 14 goals en 12 assists in 43 wedstrijden in alle competities. Statistieken die ondanks zijn hoge leeftijd, hij werd maandag 35 jaar, onvermijdelijk in het oog vielen bij grote concurrent Anderlecht.

Een nieuwe cyclus bij Antwerp?

Refaelov was van 2011 tot 2018 actief bij Club Brugge, waar hij heel geliefd was. De aanvallende middenvelder maakt zich op om volgend seizoen de kleuren van Anderlecht te verdedigen. Maandag werd immers duidelijk dat Refaelov voor twee jaar bij de grote rivaal van Club Brugge én Antwerp tekende. De 35-jarige speler zal er vooral de vele jonge talenten goed moeten gaan begeleiden.

Antwerp liet via een statement weten dat het niet te spreken was over de handelswijze van Anderlecht, maar de club weet nu alvast dat het komende zomer heel wat werk op de plank heeft liggen. De kans bestaat dat Dieumerci Mbokani, ook transfervrij en gelinkt aan Anderlecht, de club verlaat. De toekomst van Didier Lamkel Zé is ook nog onduidelijk. Het staat nu al vast dat Franky Vercauteren & co zich mogen voorbereiden op hectische maanden. Antwerp is al zeker van een Europees ticket, nadat Genk de beker won. Antwerp staat momenteel tweede en hoopt die plaats te behouden, want dat geeft recht op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Kan Refaelov met de kers op de taart afscheid nemen van Antwerp?

Volg de clash tussen Antwerp en Racing Genk aanstaande vrijdag om 20u45 tijdens de opening van Play-offs 1, evenals het volledige Belgische kampioenschap, in Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top