Stats 1B: Mikautadze, Vanzeir, Challouk en Moris zijn de laureaten in de belangrijkste individuele klassementen

Sport | Hoewel er op de slotspeeldag nog wel wat spanning was in de strijd om de topschutterstitel en in de ranking van de clean sheets, veranderde er uiteindelijk helemaal niks meer bovenin het klassement. Ook assistenkoning Youssef Challouk kon zijn totaal niet meer opkrikken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Georges Mikautadze kon op de slotspeeldag nog alleen topschutter worden als hij een goaltje mee kon pikken bij Lommel. Maar de spits van RFC Seraing kwam niet in actie en bleef zo op gelijke hoogte hangen van de geblesseerde Dante Vanzeir. Beiden delen dus de topschutterstitel, al had Mikautadze (een verwaarloosbare) dertien minuten minder nodig om aan zijn 19 goals te komen.

19 goals: Mikautadze (RFC Seraing), Vanzeir (Union SG)
17 goals: Undav (Union SG)
12 goals: Cicek (KVC Westerlo)
11 goals: Ugalde (Lommel SK), Mertens (SK Deinze)

In de assistenranking was Youssef Challouk voor de laatste speeldag eigenlijk al zeker van de titel. De middenvelder van SK Deinze kon nog wel het competitierecord van Onur Kaya (11) evenaren, maar dat lukte niet meer. Desalniettemin kan Challouk met een totaal van 10 assists terugkijken op een topseizoen.

10 assists: Challouk (SK Deinze)
7 assists: Bruls (KVC Westerlo), Nielsen (Union SG), Vanzeir (Union SG), Staelens (SK Deinze), Kis (Lommel SK)

Bij de clean sheets leek Anthony Moris lang op weg naar een makkelijke eindzege. Maar de goalie werd de voorbije weken langs de kant gehouden door Mazzu en zijn vervanger - Lucas Pirard - hield prompt twee clean sheets. Daarnaast kon concurrent Guillaume Dietsch opnieuw tot in het kielzog van Moris kruipen. Maar op de slotspeeldag kon Dietsch de nul niet houden terwijl Moris (plots terug in doel bij Union) ook twee goals binnen kreeg. Status quo dus aan de top van de ranking.

10 clean sheets: Moris (Union SG)
9 clean sheets: Dietsch (RFC Seraing)
8 clean sheets: Özer (KVC Westerlo)
5 clean sheets: Sadin (RWDM)
4 clean sheets: Dutoit (SK Deinze)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top