Het seizoenseinde van AC Milan leest als een thriller!

Sport |

Tussen het tumult van de Super League-plannen door, dreigen we te vergeten dat de meeste Europese competities hun einde naderen. De laatste punten worden verdeeld, kampioenen worden aangeduid en tickets voor de Champion League worden uitgedeeld. Zal AC Milan, één van de bezielers van de verguisde Super League, aanspraak maken op tickets voor het kampioenenbal?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was een helse week voor AC Milan. Zondagnacht zette clubvoorzitter Paolo Scaroni zijn krabbel onder de intentieverklaring van de Super League, een aparte competitie die bestaat uit twaalf Europese topclubs met het doel om enkel maar topwedstrijden onder elkaar te kunnen spelen. Het voorstel kwam als een boomerang terug in het gezicht van alle deelnemende clubs en dus ook in het gelaat van Scaroni die ook bleekjes werd van alle kritiek op het project. 

Nadat AC Milan zich genoodzaakt zag om de Super League-plannen terug op te bergen, moest de ploeg enkele dagen later met het schaamrood op de wangen de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Sassuolo afwerken. Met winst nestelde Milan zich steviger op haar tweede plek en was het bijna zeker van de Champions League volgend seizoen. De eerste drie achtervolgers, Atalanta, Juventus en Napoli, staan immers maar op enkele punten van die felbegeerde tweede plaats.

Maar de voetbalgoden hadden blijkbaar een eitje te pellen met AC Milan want woensdag verloren de Milanezen geheel onverwacht van Sassuolo, een Italiaanse middenmoter met veel ambitie maar zonder het grote geld. De coach van deze sympathieke ploeg, Roberto Di Zerbi, had bij het ontdekken van de Super League-plannen stevige kritiek geuit op de voorgestelde competitie en daags na zijn uitspraken stond hij oog in oog met één van de hoofdrolspelers. Wellicht heeft hij zijn spelers dankzij het Super League-debacle extra kunnen motiveren.

AC Milan verloor en dat was pijnlijk. Gelukkig staan de Rossoneri nog steeds op de tweede plaats, maar er mag niets meer misgaan. Komende maandag speelt de ploeg van onder andere Alexis Saelemaekers uit tegen Lazio Roma: de huidige nummer zes in de Serie A. Daarna heeft Milan nog maar vier wedstrijden te gaan om de tickets voor de Champions League veilig te stellen.

Beweging in de kern

In aanloop van het volgende seizoen worden er in Milan ondertussen al heel wat knopen doorgehakt wat de spelerskern betreft. Zo werd het contract van het 39-jarige fenomeen Zlatan Ibrahimovic verlengt en lijkt Milan ook de 21-jarige doelman Gianluigi Donnarumma langer aan zich te willen binden. Het jonge talent heeft zijn krabbel nog niet gezet onder het voorgestelde contract van Milan: eerst wil hij weten of de club ook volgend seizoen zal aantreden in de Champions League en wat de andere geïnteresseerde clubs te bieden hebben.

Stefano Pioli verlengt

Gelukkig is er ook goed nieuws: coach Stefano Pioli zal ook volgend seizoen aan het roer staan van de Milanese ploeg. De 55-jarige coach kwam in 2019 aan bij Milan en ijverde voor fris en aanvallend voetbal waarmee ze zelf konden meestrijden voor de titel. Die titel wonnen ze nog niet, maar toch is het bestuur van AC Milan uiterst tevreden over de coach en zijn plannen om te blijven.

Alexis Saelemaekers en zijn ploegmakkers mogen op vijf speeldagen van het einde nog geen victorie kraaien. AC Milan kan, mits enkele verliezen, nog steeds uit de top vier tuimelen en haar seizoen zien mislukken. Maar zelfs als dat zou gebeuren, dan nog moet Pioli waarschijnlijk niet de koffers pakken. Hij tekende een contract dat pas afloopt in juni 2022 en werkt met Milan aan een groter project… En daarmee bedoelen we natuurlijk niet de Super League!

Volg de Serie A het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het speelschema van de 33e speeldag van de Serie A:

Zondag 25 april
Inter - Hellas Verona: vanaf 15u00 op Eleven Sports 1
Fiorentina - Juventus: vanaf 15u00 op Eleven Sports 3
Cagliari - AS Roma: vanaf 18u00 op Eleven Sports 3

Maandag 26 april
Torino - Napoli: vanaf 18u30 op Eleven Sports 1
Lazio - AC Milan: vanaf 20u45 op Eleven Sports 1


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top