Thomas Meunier wist de harten van de fans van Dortmund nog niet te veroveren

Sport | Thomas Meunier ruilde afgelopen zomer PSG transfervrij in voor Borussia Dortmund. Die transfer kreeg de nodige bijval van de fans, maar voorlopig wist de Rode Duivel de Duitse supporters nog niet te overtuigen met zijn prestaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het verhaal tussen PSG en Thomas Meunier eindigde met een valse noot. De rechtsachter verliet Parijs nadat de fans het tijd vonden dat hij vertrok. Zij waren tevreden met zijn vertrek, al lag dat zeker niet enkel aan zijn prestaties op het veld. Zo deelde hij ooit een foto op Instagram van een tifo van Marseille, de grote rivaal, en liet hij vorig seizoen voor de partijen tegen Dortmund weten dat hij voor hen had getekend. Dat werd de ex-speler van Club Brugge niet in dank afgenomen.

In Duitsland hoopte Meunier weer zijn beste niveau te halen, maar dat lukte nog niet. Hij werd aangetrokken om Achraf Akimi te vervangen, die naar Inter Milan vertrok, en dat vonden de fans best verrassend. Een deel van Dortmund-aanhang was van mening dat hij niet van hetzelfde kaliber was, en de eerste wedstrijden van Meunier verliepen daarbovenop ook niet bijster goed.

Gehaald door Lucien Favre

Toch bleef hij het vertrouwen houden van de Zwitserse trainer Lucien Favre, die hem naar Duitsland haalde. De coach werd in december ontslagen vanwege de matige resultaten en dat was een domper voor Meunier.

Over het algemeen stelt heel Borussia Dortmund dit seizoen teleur. Maar Meunier moest Akimi doen vergeten, wat hem tot op heden nog niet is gelukt. Met 5 goals en 10 assists leverde de Marokkaanse international vorig seizoen een uitstekend rapport af. Voor Meunier is het rapport een stuk minder met maar 1 doelpunt en 1 assist ... Geen wonder dat de supporters teleurgesteld zijn over zijn prestaties en hem niet langer op het veld willen zien.

Van de basis naar de bank

Het seizoen van Meunier verloopt dus bijzonder moeizaam. De Rode Duivel is niet langer de eerste keuze op de rechtsachter, zelfs niet nummer 2, laat staan nummer 3 op zijn positie. In de hiërarchie van rechtsachters moet de Rode Duivel Morey, Can en Piszczek voor zich dulden. Zelfs Thorgan Hazard speelde al voor hem op die positie.

Meunier zei onlangs dat hij zich niet lekker voelt. Hij is zich er terdege van bewust dat zijn prestaties onvoldoende zijn en legt met name uit dat de positie van rechtsback in een viermansdefensie niet echt bij hem past. De speler voelt zich beter als hij een rij hoger speelt, zoals bij de nationale ploeg, en hij zich aanvallend kan uitleven. Meunier werd opgeleid als aanvaller. Ondertussen lijkt zijn toekomst bij Dortmund steeds onzekerder te worden. Een transfer in de zomer is daardoor niet uitgesloten, of verandert de komst van Marco Rose als trainer zijn situatie?

Volg de Bundesliga het hele seizoen en in het bijzonder Wolfsburg - Dortmund deze zaterdag om 15u30 op de Eleven Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma voor de 31ste speeldag in de Bundesliga op Eleven Sports

Zaterdag 24 april

Wolfsburg - Dortmund: vanaf 15u30 op Eleven Sports 1
Mainz - Bayern München: vanaf 15u30 op Eleven Sports 2
Schalke 04 - Hertha Berlijn: vanaf 15u30 op Eleven Sports 3
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt: vanaf 18u30 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top