Promovendus Huesca zorgt voor kleur in La Liga op bijzondere wijze!

Sport |

Komende woensdag wordt de 33e speeldag van La Liga afgewerkt. Leider Atlético Madrid neemt het om 19u00 op tegen het zopas gepromoveerde Huesca. Die laatste liet zich dit seizoen opvallen door een wel heel bijzondere actie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Neen, Sociedad Deportiva Huesca moet het niet hebben van haar voetbalsuccessen. Deze club uit de Spaanse regio Aragon werd in 1960 opgericht en kon sindsdien nog maar één keer aantreden in de hoogste Spaanse voetbalklasse. In 2018-2019 mochten ze al eens proeven en in dit seizoen was het opnieuw prijs nadat Huesca voor de allereerste keer kampioen kon worden in de Spaanse tweede klasse.

Vertoeven in La Liga mag op papier dan wel leuk lijken, toch is voetballen tegen Messi, Hazard en Suárez een hele klus voor de promovendus. Sinds het begin van het seizoen kampeert Huesca dan ook in de kelder van het Spaanse klassement, ondanks de twaalf goals van spits Rafa Mir. Om de sfeer er een beetje in te houden kwam het bestuur dit seizoen met een opmerkelijk initiatief: een unieke aanvoerdersband.

Een unieke armband

Omdat de club haar tweede passage in de Spaanse La Liga niet onbesproken wil laten, laat ze dit seizoen, tijdens elke uitwedstrijd, de aanvoerder van haar ploeg een bijzondere kapiteinsband dragen. Deze armband bevat verwijzingen naar de ploeg waartegen Huesca die avond speelt. “We hebben unieke armbanden ontworpen die hulde willen brengen aan de geschiedenis van de ontvangende club en diens stad”, legt Diego Pesqué uit, directeur communicatie en marketing bij Huesca.

Hoe die armbanden er precies uitzien hangt dus af van club tot club. Toen Huesca in maart tegen Barcelona speelde, kreeg de armband heel wat Catalaanse symbolen mee die verwezen naar de geschiedenis van de stad, de club en zelfs Messi. Op de armband die ontworpen was voor Valencia, stonden er dan weer heel wat vleermuizen. Voor de thuiswedstrijden blijft Huesca trouw aan de kleuren van haar eigen regio: geel en rood.

Fans overal

Het hoeft niet te verbazen dat deze originele actie van Huesca heel wat bekijks oplevert. Fans van het Spaanse voetbal vinden het een geslaagd concept en onderzochten al snel of de armbanden ook te koop waren. Gelukkig zijn ze dat ook en biedt Huesca ze te koop aan in de webshop van de club.

Of de fans van Atlético Madrid woensdagavond ook storm zullen lopen op een armband van Huesca blijft nog maar de vraag. Eerst moet de club punten pakken om de Spaanse titel te veroveren. Maar als Huesca respect afdwingt op het veld, kan het wel eens zijn dat ook de fans van Atlético in de rij zullen aanschuiven voor de kapiteinsbanden van Huesca.

Volg La Liga het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Het programma van de 33e speeldag:

Woensdag 21 april

Real Betis - Bilbao: vanaf 20u00 op Eleven Sports 2
Cádiz - Real Madrid: vanaf 22u00 op Eleven Sports 2

Donderdag 22 april
Atlético Madrid - Huesca: vanaf 19u00 op Eleven Sports 1
Real Sociedad-Celta Vigo: vanaf 21u00 op Eleven Sports 3
FC Barcelona - Getafe: vanaf 22u00 op Eleven Sports 1

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top