De opdracht is duidelijk: Waasland-Beveren moet winnen voor waterkansje op behoud

Sport | Op de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League zullen er enkele finale knopen doorgehakt worden. Zo zullen we de volledige samenstelling kennen van de Champions’ play-offs, de vervanger van Play-off I. Maar ook het verdict rond de degradatie valt dan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ploeg die het dichtst bij de rechtstreekse degradatie staat, is Waasland-Beveren. De opdracht voor de troepen van Nicky Hayen is simpel: er moét gewonnen worden op bezoek bij OH Leuven. Helaas hebben de Waaslanders hun lot niet meer in eigen handen. Zelfs bij een mogelijke zege is het niet gegarandeerd dat Waasland-Beveren zich redt. Het resultaat tussen Club Brugge en Excel Moeskroen zal evenzeer van belang zijn.

Een blik op het klassement leert ons dat Waasland-Beveren momenteel laatste is met 28 punten. Daarmee hebben de Waaslanders drie punten minder dan Moeskroen. Eén punt volstaat voor Moeskroen om de rechtstreekse degradatie te vermijden en bijgevolg barrages te moeten spelen tegen Seraing, de nummer twee uit 1B. Als Moeskroen straks verliest en Waasland-Beveren wint, komen beide teams op 31 punten te staan. Dan wordt het kijken welke ploeg de meeste overwinningen behaalde dit seizoen. In dat geval zou Waasland-Beveren één match meer gewonnen hebben en Moeskroen naar de rechtstreekse degradatie duwen.

Michael Frey als talisman?

De man die het mirakel moet verrichten voor Waasland-Beveren is misschien wel Michael Frey. Tegen KV Kortrijk op de vorige speeldag maakte hij een hattrick, maar helaas voor hem bleek dat niet genoeg. W-B verloor met 3-4 van de Kortrijkzanen. Dankzij zijn hattrick zit Frey nu aan 12 competitiegoals dit seizoen. Daarmee is de Zwitser, uitgeleend door Fenerbahçe, goed voor 30 procent van alle Beverse goals.

Het grote probleem echter blijft de achterhoede van Waasland-Beveren. De Oost-Vlamingen slikten dit seizoen maar liefst 69 tegentreffers en hebben ze hierdoor de slechtste defensieve lijn van de competitie. Wil Waasland-Beveren nog hoop hebben op een waterkans, zal het de prestatie van tegen KV Oostende moeten herhalen. Twee speeldagen terug won het namelijk met 0-2 aan de zee.

Wie sowieso zal ontbreken in de achterhoede is Aleksandar Vukotic. De Serviër moet geschorst toekijken vanuit de tribune.

OHL nog in strijd voor PO II

Of Waasland-Beveren het op een akkoordje kan gooien straks met OH Leuven, is maar zeer de vraag. De Leuvenaars staan momenteel op een elfde plaats met 45 punten. De nummers 5 tot en met 8 van de reguliere competitie spelen straks de Europe play-offs, de vervanger van Play-off II. Het verschil tussen OHL en de achtste plaats bedraagt amper 1 punt.

Lange tijd leek OH Leuven een grote kandidaat op Play-off I, maar enkele mindere resultaten deden OHL zelfs uit Play-off II tuimelen. Voor aanvang van de competitie leek het behoud de belangrijkste taak te worden voor de Leuvenaren, maar we kunnen ons best inbeelden dat OHL zal teleurgesteld zijn als het de Europe play-offs niet haalt.

Mis niks van het duel tussen OH Leuven en Waasland-Beveren. Volg de partij op zondag 18 april live vanaf 17u55 op Proximus Sports 5.

Alle actie van de laatste speeldag in de reguliere competitie is te volgen via de Eleven Pro League- en Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sport-pakket. Bekijk alle matchen waar je maar wil via het Pickx-platform (tv, app of internet).


Nog geen abonne op het All Sports-pakket van Proximus Pickx? Probeer het alvast een maand gratis uit om de beleving van de play-offs compleet te maken!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top